Ballina Kryesore Italia, paketë të re për turizmin, bonus për konsumatorët dhe restorantet, mbështetje...

Italia, paketë të re për turizmin, bonus për konsumatorët dhe restorantet, mbështetje për bujqësinë

Italia po përgatit një paketë të re për të mbështetur ekonominë, e cila do të jetë e fokusuar tek turizmi dhe nxitja e konsumit.

Zëvendës ministrja e ekonomisë italiane, Laura Castelli, foli për një paketë të re të masave për bare dhe restorante, duke filluar nga zgjatja e përjashtimit për të mbajtur tavolinat tek një fond garancie për qiratë e aktiviteteve që janë akoma në krizë deri në prezantimin e një “stimulimi të konsumatorit”. Ndërkohë që parashikohet të zgjatet bonusi prej 600 eurosh për punëtorët sezonalë të turizmit.

Qeveria italiane ka rritur deficitin me 25 miliardë euro, çka do i mundësojë të mbështesë sektorët që u goditën më shumë nga mbyllja e ekonomisë.

Sektori i turizmit pritet të përfitojë më shumë nga dekreti i gushtit.

Masat nuk janë përcaktuar ende, por ditët e fundit është folur për qëllimin e ekzekutivit për të riaktivizuar planin “pa para”, i cili duhej të kompensonte shpenzimet me karta dhe ATM që nga fillimi i korrikut në formën e një bonusi, por që u shty për shkak se kishte shpenzime të tjera me emergjente. Tashmë po mendohet të bëhet diçka më shumë, duke u mbështetur mbi këtë plan fillestar, shkruan Il Sole 24ore.

Një tjetër plan që mbështet njëkohësisht bujqësinë dhe turizmin është bërë i ditur nga Ministrja e Politikave Bujqësore, Teresa Bellanova, që ka dhënë idenë e një fondi të posaçëm me vlerë 1 miliardë euro për një bonus prej rreth 5000 eurosh me fonde të pakthyeshme që do injektohen direkt në 180 mijë ndërmarrje publike të hotelierisë për blerjen e produkteve bujqësore ushqimore kombëtare, në mënyrë që të garantohet një injeksion i menjëhershëm i likuiditetit në sistem dhe të inkurajohen pagesa në javët e para të rihapjes dhe të mbështesin blerjen e produkteve italiane.

Ky shpërblim që do të përfshihet në veprimet që do të parashikohen në dekretin tjetër për mbështetjen e sektorëve ekonomikë dhe prodhues.

Exit mobile version