“Venecia” e rrëzoi, Rama rikthen sherrin me Presidentin: Gjyqtarët e Kushtetueses të betohen te ura e lanës

Në fjalën e tij në Kuvend ku diskutohet raporti i komisionit hetimor për shkarkimin e Presidentit Ilir Meta, kryeministri Edi Rama vuri theksin në hartimin e një ligji organik për institucionin e Presidentit të Republikës

“Duhet plotësuar me mekanizma zhbllokues mosplotësimi i kompetencave formale për betimin e gjyqtarëve dhe prokurororëve. Imagjino një President që thotë ‘nuk të thërras në betim’ nuk ka shkruesh të ligjeve organike që presidenti diku mund të shfaqet si person që thotë s dua të thërras në betim.

Dhe ca do bëjmë ne, do rrijmë të bëjmë komiisone e debate se presidenti gdhihet me hënën nga ana tjetër. Kjo s’mund të vijojë më ashtu sikundër s mund të ndodhë më që presidenti të vijojë të refuzojë ministra.

Institucioni i Presidentit sot është kapur për fyti dhe përdoret për të bërë politikë, për të goditur për qëllime partiake. Për të nxitur konflikt dhe për të ushqyer konflikt.

As nuk diskutohet që secili mban përgjegjësi për atë që bën vetë, dhe pavarësisht se kemi president me hënë sa herë që hena rrotullohet në anën e duhur dhe ai ka vullnet për bashkëpunim ne jemi në dispozion jemi në dispozicion të vendit dhe të njerëzve dhe jot ë Ilir Metës.

Nuk jemi ne që jemi me konflikt, por jemi zgjedhur të udhëheqim. Kjo është arsyeja pse më 30 korrik do votojmë ndryshimet të cilat kemi rënë dakord. Duan apo s duan ju pëlqen apo jo atyre jashtë parlamentit.” U shpreh rama.