Numri më i madh i të infektuarve me Covid-19 që nga marsi, Kina rrezikon një valë të tretë 

Kina ka raportuar të dielën (26 korrik) 61 raste të reja, 57 prej të cilave janë infektuar në vend dhe katër raste të importuar: të dhënat më të larta që nga 6 marsi i këtij viti.

Sipas  të dhënave nga Komisioni Kombëtar i Shëndetit në Xinjiang janë zbuluar 41 infeksion i cili është dhe rajoni më i rrezikuar deri tani, 14 në provincën Liaoning dhe 2 në provincën e Jilit.

Ndërsa përsa i përket rasteve të importuara kanë të bëjnë me Monogolinë, ndërsa në Fujian dhe Sichuan nga një rast secili.

44 nga të infektuarit janë asimptomatik.

Megjithëse në Hubei ku filloi pandemia nuk ka asnjë rast të ri.