Përfundon në mënyrën më qesharake mbledhja e Ramës, nxjerr Lymin për të folur për “rezultatet”

Mbledhja e Këshillit Politik e thirrur nga Rama dhe Lym Murrizi ka përfunduar në mënyrën më qesharake të mundshme. Në përfundim të mbledhjes Rama nxori Lymin për të folur për “rezultatet” e saj.

Lym Murrizi tha në fund të mbledhjes së Këshillit Politik se nuk kishin çfarë të bisedonin se nuk kishin me kë të bisedonin, ndaj debatuan për gardhin jashtë.

Ndërkohë që sipas tij ekspertët garantuan se nëse më 30 korrik votohen ndryshimet kushtetuese, nuk preket asgjë nga marrëveshja e 5 qershorit.

Sipas Murrizit, e vetmja nismë ligjore që ka deformuar demokracinë në Shqipëri, është 21 prilli i vitit 2008, kur shqiptarëve iu mohua e drejta e zgjedhjes.

“Pati debat për gardhin, se nuk kemi për cfarë debatojmë aty. Ekspertët thanë se edhe nëse më 30 votohen ndryshimet kushtetuese nuk preket asgjë nga marrëveshja e famshme e qershorit. Kështu që nuk shoh pse nuk vijnë, cfarë kanë, që të na mbushin mendjen edhe neve.

E vetmja nismë ligjore që ka deformuar demokracinë në Shqipëri, është 21 prilli i 2008, që shqiptarëve iu është mohuar e drejta e zgjedhjes. Shqiptarët janë kthyer thjesht në votues, jo zgjedhës. Kështu që ndryshimet rregullojnë demokracinë, votën, aq sa mundet në Shqipëri.
Grupi jonë parlamentar për marrëveshjen e 1 qershorit është shprehur me firmë se nuk e voton. Ata janë gjithë kohën bashkë, vetëm orari i gjumit i ndan”, tha Murrizi.