“Kryeministri” ka rënë, Shqipërisë i duhet një Kryeministër!

Nga Tritan SHEHU

Realisht e funksionalisht Shqiperia ne keto momente te veshtira epidemiologjike e ekonomike eshte pa Kryeminister.

Kemi mjeke e personel shendetesor, qe prej Klinikes infektive, Spitalit “Shefqet Ndroqi”, Qendrave Universitare e Spitalore, Kujdesit paresor etj, qe po punojne me devocion ne nje situate tejet te veshtire, duke rrezikuar edhe veten e tyre, por kemi dhe nje Shtet pa Qeveri.

Kemi nje “Qeveri” qe kur u kerkohet Strategjia paraqet nje material teorik te periudhes Mars-Maj te pa implementuar, qe sot kur gjendja eshte shume here me e rende se atehere, ajo ngel si “Strategjia e Deshtimit”.

Kemi nje “Kryeminister” sot me amnezi per fjalen Covid, kur me pare improvizonte e terrorizonte kudo me ate.

Kemi nje “Kryeminister” peng i modeleve Lindore, qe ne keto momente te veshtira kur duhej te bashkonte te gjitha kapacitetet e mundesite e vendit, shperthen “bombat” e konflikteve (edhe per te larguar vemendjen nga realiteti) si se fundmi me te ashtuquajturat

“Ndryshime Kushtetuese”, a si beri pak me pare me Teatrin a Velipojen.

Ndersa ne na duhet sa me shpejt nje Kryeminister qe te komunikoje, te qetesoje, te organizoje, te bashkerendoje, te na afroje me BE e te kerkoje ndihmen e domosdoshme prej andej, etj, pra nje Kryeminister i vertete, si psh Conte ne Itali a Mitsotakis ne Greqi, qe i shikon gjithmone ne aksione racionale e te sukseshme, qe paraqiten edhe ne prokurori, ne nje komunikim njerrezor me publikun.

Ne keto kushte ne jemi pa “Kryeminister” e pa Qeveri, ne fakt edhe me keq se kaq.

Duhet nje zgjidhje urgjente, ndryshe….!!!