Detaje të reja për 21 vjeçaren që humbi jetën nga Covid-19, shkoi vetë tek Infektivi pasi…

Një vajzë 21-vjeçare ndërroi jetë nga koronavirusi gjatë 24 orëve të fundit duke u bërë víktima më e re në vendin tonë. Burimet konfirmojnë se shkoi vetë në spítal rreth 3-4 ditë më parë pasi kishte dhimbje koke.

Ajo qëndroi në urgjencë për gati 48 orë e intubuar, por nuk ia doli t’i mbijetonte sémundjes së réndë.

Ministria e Shëndetësisë konfirmoi se gjendja e saj u rëndua në mënyrë të menjëherëshme si pasojë e tromboembolisë fulminante dhe pavarësisht përpjekjeve maksimale të stafit mjekësor, e reja që vuante nga síndromi metabolik, nuk ka arritur të mbijetojë.

Gjatë 24 orëve të fundit e kanë humbur betején me sémundjen edhe një qytetare 49 vjeçare nga Kruja, e intubuar në gjendje të réndë prej 11 ditësh dhe dy qytetarë, 56 dhe 67 vjeç, nga Tirana të intubuar, të cilët nuk e kanë fituar dot betejen me vírusin e rrézikshëm, megjithë përpjekjet e mëdha qe po bën stafi mjekësor.

Ndërkohë, nga 361 teste të kryera janë shënuar 85 raste të reja me Covid-19 dhe situata tek spitali Inféktiv paraqitet e réndë.