Ballina News Bardhi thirrje Ruçit: Të miratohen pa vonesa ndryshimet konsensuale në Kodin Zgjedhor!

Bardhi thirrje Ruçit: Të miratohen pa vonesa ndryshimet konsensuale në Kodin Zgjedhor!

Sekretari i Përgjithshëm i PD, Gazment Bardhi i bën thirrje kryetarit të Kuvendit, Gramoz Ruçi që të miratohen sa më shpejt ndryshimet konsensuale në Kodin Zgjedhor.

Bardhi shkruan në reagimin e tij në FAcebook se, zbatimi sa më parë i ndryshimeve ligjore do të mundësonte jetësimin e garancive shtesë, përfshirë fillimin nga puna sa më parë të KQZ për zbatimin e identifikimit biometrik.

Reagimi i plotë i Bardhit

Miratimi pa vonesa i ndryshimeve konsensuale në Kodin Zgjedhor do të ishte hapi i parë për të dëshmuar vullnet për përmbushjen e kushteve për hapjen e negociatave. Çdo ditë që vonohet përfshirja e këtyre ndryshimeve për miratim në seancë plenare është një ditë e humbur në rrugëtimin e Shqipërisë në BE.

Zbatimi sa më parë i ndryshimeve ligjore do të mundësonte jetësimin e garancive shtesë, përfshirë fillimin nga puna sa më parë të KQZ për zbatimin e identifikimit biometrik.

Kryetari i Kuvendit të ushtrojë përgjegjësinë e tij për të mundësuar përfshirjen e ndryshimeve në Kodin Zgjedhor në seancën plenare të rradhës. Në këtë mënyrë, 3 vite nga fillimi i punës për Reformën Zgjedhore dhe 1 muaj nga Dakordësia e 5 Qershorit, Shqipëria ka shansin të tregojë se integrimi europian është vërtetë prioritet kombëtar dhe se institucionet janë të përkushtuara për të ushtruar përgjegjësitë e tyre, pa vonesa, në këtë proces jetik për të ardhmen europiane të Shqipërisë.

Exit mobile version