Keqmenaxhimi i pandemisë, reagon mjeku i njohur: Përse hesht kryeministri i vendit!

Ilir ALLKJA, mjek

Shqipëria mbetet shembulli më i keq i menaxhimit të pandemisë së COVID-19 në botë!

Qeveria zbatoi mbylljen më brutale, më represive, në pandeminë e COVID-19, duke mbyllur per mbi 56 orë në fundjavë dyqanet e bukës, farmacitë e shërbime të tjera jetike.

U mbyllën për rreth 3 muaj dyqanet qe kishin nga 1 deri 3 të punësuar, si elektrike, hidrosanitare, materiale ndërtimi, zyra avokatie, dyqane lulesh etj, duke i shtyrë drejt falimentimit dhe u lanë hapur qindra fasoneri me mbi 100 punëtorë secila, ku rreziku i infektimit ishte më i dukshem.

Në Shqipëri u ndaluan makinat private ndërkohë u penalizuan me gjoba e sekuestrim mjetesh qindra qytetarë, ndërsa në botën e qytetëruar edhe atyre personave qe ju ishin pezulluar lejet e drejtimit ju rikthyen në mënyrë që të lëviznin lirshëm, për të ruajtur punën e të mos infektoheshin duke përdorur transportin publik .

Në Shqipëri u ndaluan fermerët të udhëtonin të mbillnin tokën e tju shërbenin të mbjellave, ndërkohë që në botën e qytetëruar ju krijuan lehtesira fermerëve.
E thjeshtë, po nuk mbolle nuk ke çte korrësh!

Në Shqipëri u ndaluan shetitjet nëpër parqe, bregdet e mal, ndërkohë që në botën e qytetëruar u nxitën njerëzit të ekspozoheshin në këto vende.

Në Shqipëri stafet mjekësore u keqpërdorën, u shantazhuan, u kërcënuan per të mos folur per mungesat , ndërkohë që në botën e qytetëruar u mbështetën fuqimisht dhe ju krijuan plot lehtesira duke i vlerësuar si asete kombëtare themelore në luftën anti-covid.

Të gjitha këto monstruozitete kryeministri i vendit, i quante “menaxhimin më të mirë në planet” dhe i shtonte video dhunë të policisë algjeriane ndaj opozitës atje e ne diku tjetër foto paniksjellëse me qindra arkivole.

Blindat e ushtrise e policisë nëpër rrugë ishin tjetër “menaxhim superior” i krizës së Covid-19!

Madje në mes të pandemisë shembi Teatrin Kombëtar duke provokuar protesta e grumbullime

Tani që rastet po rriten cdo ditë Rama hesht , por heshtja s’mund ta fshehe dështimin ndaj menaxhimit COVID-19!

Shqiperia sot është rreshtuar në listën e zezë të OBSH si një vend i pasigurtë e me risk të lartë infeksioni!

Në sajë të masave çnjerëzore e aspak profesipnale Shqipëria sot ka:

-Shtim te frikshem te rasteve e vatrave te reja, shtrimeve, vdekjeve, numer te vogel te sheruarish.

-Rrezik për kolaps te institucioneve shendetesore te pa mbrojtura.

-Mjekun e familjes te paralizuar.

-Numrin e testimeve me te voglin ne Europe, monopol pa transparence te nje laboratori me pasoje ate kurbe te pa besueshme.

-Popullesi te papajisur mjaftueshem me maska e mjete të tjera mbrojtëse.

-Mungese te nje strategjie, një komitet ekspertësh amorfe.

Qeveria në vend të krijojë një byro me ekspertë të vërtetë të epidemilogjisë e shëndetit publik për të ndërtuar një strategji të mençur e profesionale, po fajeson popullsine dhe stafet mjekësore!

Jo zotërinj, menaxhimin e situatës e bëni ju, pergjegjesia është juaja, jeni ju që zotëroni stafet njerëzore si dhe mjetet financiare

Videomesazhin tim të datës 11 mars e mbyllja me fjalinë “Të punojmë të gjith6 bashkë që sistemi shëndetësor të mos kolapsohet nga pakujdesia apo papërgjegjshmëria”, dhe ju zotërinj më kryqëzuat vetëm pse guxova të kritikoj triazhimin dhe menaxhimin e dobët të Urgjencës Kombëtare!

Kritikat vetëm e bëjnë më tt shëndetshëm një sistem, përkundrazi fodullëku e papërgjegjshmëria e kapitullojnë!