Shqiptarët në kufijtë e mbijetesës, qeveria vazhdon keqpërdor paratë publike me afera gjigande korruptive

Nga Marinela ZIU

Eksperte Departamenti i Antikorrupsionit, Aksesit Publik në Shërbime dhe Transparencës në Qeverisje, Partia Demokratike e Shqipërisë

Shqipëria më e varfra në rajon sipas anketës së Këshillit të Kooperimit Rajonal

* 26% e shqiptarëve nuk kanë mundësi të paguajnë ujin, dritat dhe qiratë

* 16% e shqiptarëve janë në pamundësi për të paguar huanë

* 50% e shqiptarëve janë të privuar nga i ngrohti në shtëpi

* 19% e shqiptarëve kanë pamundësi për të siguruar ushqime dhe veshje të nevojshme për familjen

* 64% nuk bëjnë dot pushime

Ndërkohë që shqiptarët janë në kufij të mbijetesës, qeveria vazhdon keqpërdor paratë publike me pagesa për afera gjigande korruptive me koncesione/ppp, tendera e shpenëzime luksi miliardëshe.

#KundërVarfërisë
#KundërOligarkëve

1 85