Një studim tronditës! Shqiptarët, më të mjerët në rajon!

Nga Sali BERISHA

Miq, një studim kushtuar plotësimit të nevojave kryesore bazë të jetës së qytetarëve në rajon, vendos shqiptarët në krye të listës së mjerimit të banorëve të Ballkanit Perëndimor. Kështu, sipas këtij studimi:

26% e shqiptareve nuk paguajne dot qerane e ujit dhe dritave,
42% e tyre nuk perballojne ngrohjen e baneses
19% e tyre nuk perballojne ushqimet dhe veshjet,
64% e tyre nuk bejne dot nje jave pushim larg shtepise se tyre.

Te gjitha keto sepse:

1-Edvin Kristaq Hajduti, me politiken e tij, ne 7 vite jo vetem qe nuk rriti por uli per shkak te inflacionit vjetor me rreth 20% pagat dhe pensionet. Keshtu, Shqiperia ne vitin 2013 kishte pagen mesatare me te larte se te gjitha vendet e rajonit dhe Bullgaria dhe Rumania, sot kjo page eshte me e ulta ne rajon, eshte 50 euro me e ulet se ne Kosove.

2-Shqiperia si rezultat i klienteles qeveritare e monopoleve ka sot çmimet me te larta rajon.

3-Keto 7 vite cmimi i energjise elektrike u rrit me 25% per kilovat/ore, qeraja e ujit u rrit me 100%. Taksat lokale dhe taksa e naftes per çdo familje u rriten me 150%

4- U shkaterruan per shkak te korrupsionit te narkoqeveritareve qindra mijra vende pune. Keto ishin disa nga shkaqet kryesore te ngjitjes se dhimbshme te Shqiperise ne krye te shtylles se mjerimit ne rajon.

Ketu me poshte keni linkun e studimit te plote. https://www.syri.net/…/raporti-i-tmerrshem-shqiptaret-nuk-…/