Ndryshim dramatik i qëndrimit të Parlamentit Europian për hapjen e negociatave me Shqipërinë!

Nga Sali BERISHA

Nga miratim per hapjen e negociatave pa kushte ne kater rezolutat e pervitshme te meparshme, rezoluta e mbremshme voton qe Shqiperia te plotesoje 15 kushte para se te hape negociatat me BE.

Miq, per kater vite me radhe Parlamenti Europian ka votuar kater rezoluta, ne te cilta i kerkohej Keshillit te Ministrave te BE hapja pa kushte e negociatve me Shqiperine.

Kurse dje pasdite Parlamenti Europian votoi me 388 vota pro dhe 280 kunder per 15 kushte qe duhet te plotesoje Shqiperia per hapjen e ngaociatave me BE.

Ky ndryshim dramatik i Parlamentit Europian eshte rezultat i dhunimit, shkaterrimit me ligje, vendime dhe qendrime nga Edvin Hajduti dhe narkoshteti i tij normave, parimeve dhe standarteve europiane dhe nderkombetare çdo jave e muaj.

Parlamenti Europian e detyrua te ndryshoje dramatikisht qendrimin e tij dhe te votoje plotesimin e 15 kushteve per hapjen e negociatave me Shqiperine sepse:

1-Shqiperia eshte sot i vetmi vend ne Europe pa shtet ligjor madje i vetmi vend ne bote me sistem drejtesie te dekapituar dy shkallesh.

2-Shqiperia eshte vendi i vetem ne Europe qe zhvillon zgjedhje moniste dhe ne te cilin rezultatin e caktojne bandat qeveritare te krimit droges.

3-Shqiperia eshte shpallur rendom ne media si narkoshteti i vetem ne Europe.

4-Shqiperia qendron ne krye te listes se zeze per shtypjen e lirise se fjales dhe mediave.

5-Shqiperia qendron ne çatine e botes per korupsionin ne te gjitha nivelet e narkoshtetit.

Si perfundim, mund te themi te dashur miq se per te gjitha keto me Edvin Drogen (medicinale) Shqiperia ka zero shanse per hapjen e negociatave me BE. sb