Lajçak: Dyshoj se në Uashington do të arrihet marrëveshje e mirë

Emisari i BE’së Mirsolav Lajcak ka thënë se ai nuk i zgjedh partnerët në Kosovë me të cilët do të punojë në dialogun Kosovë -Serbi, por ka thënë se Kryeministri Hoti do të udhëheq dialogun e Brukselit nga pala kosovare.

“Nuk jam këtu që të zgjedh partnerët, unë e respektoj faktin që Qeveria është duke udhëhequr dialogun, Kryeministri do të jetë ai vetë që do të udhëheq negociatat dhe këtë dhe këtë e kemi diskutuar me Kryeninistrin” ka thënë Lajçak.

Ndryshe Lajcak është pyetur disa herë gjatë konferencës për rolin e SHBA’së dhe takimin e 27 qershorit që do të mbahet në Shtëpinë e Bardhë dhe nëse BE do ta mbështetste një marrëveshje që do të arrihej atje. Ai ka shfaqur dyshime se një gjë e tillë mund të arrihet në Ëashington nga emsiari amerikan Grenell.

“Një marrëveshje e mirë është një marrëveshje që e sjellë Kosovën dhe Serbinë afër BE’së Më besoni kam dyshim serioze se një marrëveshje e tillë mund të arrihet pa BE’në” ka thënë Sllovaku.

“Kam dëgjuar për këtë iniciative dhe nuk dua të komentoj për këtë . synojmë të punojmë në tandem me SHBA’në kemi qenë të suksesshëm më herët por askush nuk mund të ofrojë të ardhme europiane për Kosobën përvec BE’së . ne komunikojmë me partnerët tanë për iniciativat tona dhe presim edhe ata të bëjnë të njëjtën gjë. Askush smund të forojë të ardhme euroipiane përvec nëse ju nuk doni të lëni anash të ardhmen europiane