Kryemadhi: Marrëveshja me PD, definitive, jemi supermaxhorancë, Rama…

Kryetarja e LSI, Monika Kryemadhi ka ironizuar në emisionin ”Opinion” për një marrëveshje të mundshme dhe koalicion në 2021 me Ramën dhe PS duke theksuar se do të ndodhë vetëm nëse ajo është e çmendur.

Nga ana tjetër ajo ka sqaruar se marrëveshja PD- LSI është definitive. Po ashtu ajo thotë Opozita e Bashkuar ështv superminorancë dhe mund ta mposhtë Ramës.

”Marrëveshja me PD është definitive dhe për këtë janë njohur të gjitha strukturat e partive.Koalicion me PS vetëm nëse unë jam e çmendur dhe jam njeri që nuk mbaj fjalën. Por unë shquhem si njeri që e mbaj fjalën. Një nga vështirësitë e mia më të mëdha është që po e dhashë fjalën i qëndroj deri në fund, qoftë edhe me kosto personale. Sigurisht, është në minorancë. Është superminorancë. ”- tha Kryemadhi.

Monika Kryemadhi ka konfirmuar marrëveshjen e 23 prillit nga të gjitha partitë e opozitës së bashkuar që kanë marrë angazhimin për të marrë pjesë në zgjedhje si front i bashkuar opozitar.

Gjatë emisionit “Opinion’, Kryemadhi është shprehur se në zgjedhjet e ardhshme, opozita do shkojë e bashkuar dhe do jetë e hapur edhe për parti të tjera në koalicion.

Gjithashtu, Kryemadhi sqaroi opinionin se, ‘si opozitë e bashkuar ka qëllimin që të krijojë besimin tek qytetarët shqiptarë që të shkohet drejt një procesi zgjedhor, i cili do të krijojë mundësinë e krijimit të një sistemi të ri demokratik, për të cilin shqiptarët kanë nevojë’.

“Nëse Rama nuk i pëlqen koalicionet, të tjerët mund t’i pëlqejnë koalicionet. Edhe z. Rama nuk është se nuk i pëlqen koalicioni, por nuk i shkon njeri për të bërë koalicion dhe ndaj e thotë që nuk i pëlqen koalicionet” – tha Kryemadhi.