Ballina Aktualitet Video/ Vokshi reagon pas ndalimit të gazetarit: Policia si strukturë e një...

Video/ Vokshi reagon pas ndalimit të gazetarit: Policia si strukturë e një regjimi policor

Albana Vokshi reagon pas ndalimit nga policia te korrespodentit Elvis Hila: Policia si strukture e nje regjimi policor 

Policia e Shtetit po kthehet në një nga pengesat më të mëdha të medias për të raportuar ngjarjet dhe të vërtetën. Ndalimi i dhunshëm i korrespondentit televiziv në Lezhë, Elvis Hila, është një nga këto raste, kur policia sillet si strukturë e një regjimi policor dhe jo si polici që respekton shtetin ligjor.

Pamjet flasin vetë. Gazetari Elvis Hila është në krye të detyrës, duke pasqyruar konfliktin e IKMT me banorët e Shëngjinit, të cilëve po u shkatërrohet investimi shumëvjeçar.

Në shkelje të plotë të ligjit dhe të kushtetutës, policia i sekuestroi gazetarit edhe celularin për të fshirë pamjet dhe për të penguar informimin e publikut për dhunën barbare kundër grave dhe fëmijëve në Shëngjin.

Veprime të tilla nga policia, që dhunojnë median dhe shkelin të drejtat elementare të qytetarëve janë të dënueshme.

Kush prek gazetarët, kush shkel ligjin, do të ndëshkohet.

Është koha që Policia të mos i bindet më urdhrave të paligjshëm të Sandër Lleshajt dhe Edi Ramës.

Exit mobile version