Protesta e Transportit/ Turi i Besës së Ramës shofer autobusi?! (Foto)

Testi skandaloz i Gjuhë-Letërsisë në maturën e këtij viti, do të mbahet mend gjatë për hir të ‘Turit’ i cili ishte personazhi që lundronte në varkë me shokët, pjesë e një testi absurd.

Pasi u mësua se çfarë bënte Turi në 4 alternativat e testit, ditën e sotme ai është rishfaqur në protestën e Shoqatës së Transportit Publik Qytetas dhe Ndërqytetas.

Të mbledhur sot para Ministrisë së Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë, punonjësit e kësaj shoqate kërkojnë nga qeveria, hapjen e plotë të punës në kushtet e situatës së pandemisë, ndërsa nuk pranojnë ‘pagën e luftës’ nëse kërkesa e tyre kryesore nuk merret parasysh.

Një nga parullat kryesore të kësaj proteste dhe që spikaste, ishte ajo me personazhin e maturantëve ‘Turin’.

‘Babi i Turit është shofer autobusi’, shkruhej në këtë parullë-meme.

p1