Ballina Aktualitet Një tentativë e madhe e ministres për të vjedhur me ilaçet! Të...

Një tentativë e madhe e ministres për të vjedhur me ilaçet! Të implikuara direkt ndrikullat Cani dhe Sela!

Ish-Kryeministri Berisha ka publikuar mesazhin e një qytetari i cili denoncon një tjetër skandal në Ministrinë e Shëndetësisë. Qytetari ka dërguar edhe dokumentat e skandalit të tenderit dhe shkruan se, Mirela Cani drejtoresha e komanduar e Operatorit të Shërbimeve të Kujdesit Shëndetësor, për të bërë te mundur shpalljen fitues të tenderit të barnave dhe materialeve të mjekimit Farmanet, detyroi drejtuesit e qendrave shëndetësore që t’i delegonin asaj kryerjen e procedurës.

Postimi i plotë i ish-Kryeministrit Berisha

Ndrikull Hajni Maska nuk ngopet se vjedhuri!

Nje tentative e madhe e saj per te vjedhur me ilacet! Te implikuara direkt ne vjedhje te paskrupllt ndrikullat Cani dhe Sela!
Turp! Faqe e zeze!

Lexoni mesazhin dhe shikoni dokumentat e vjedhjes se madhe por qe u kapen me presh ne dore! sb

Mirm.Nga burimet e mia ne Ministrin e Shendetesis direkte nga Ministrja eshte komanduar nje dretoresh vetem per tendera .Po ti nise te gjitha provat te lutem puplikoi se ca po behet me Rilindjen.

Mirela Cani drejtoresha e komanduar e Operatorit te Sherbimeve te Kujdesit Shendetesor, per te bere te mundur shpalljen fitues te tenderit te barnave dhe materialeve te mjekimit Farmanet, detyroi drejtuesit e qendrave shendetesore qe ti delegonin asaj kryerjen e procedures.

Nje pjese e drejtoreve te qendrave nuk pranonin ta delegonin proceduren e me te drejte pasi procedura kishte rriskun te vonohej kur kryhej nga nje organ qendror bleres.Per shkak se pjesa me e madhe e qendrave kete blerje e kishin nen 800 000 leke, pra blerje me vlere te vogel e cila prokuroj per vetem 1 dite. E ne fakt keshtu ndodhi procedura e kryer nga Mirela Cani, u anullua 3 jave pas dates te hapjes se ofertave. Edhe pse Kvo e kryesuar nga Bora Salaj drejtoreshe e sherbimit te kujdesit shendetesor prane operatorit te kujdesit shendetesor kishte paracaktuar qe fitues do ishte farmanet.

Gjithe planet ju prishen kur KLSH dhe SPAK nisen hetimet per procedurat e kryera nga ministria, e nga ana e Mirela Canit u gjet nje zgjidhje diplomatike, ku tenderi i barnave dhe materialeve te mjekimit u anullua me arsye se asnje nga operatoret nuk plotesonte kriteret.Cuditerisht Mirela Cani nuk e ka rishpallur proceduren, dhe hoqi dore pasi ka njoftuar verbalisht drejtuesit e qendrave shendetesore qe ta kryejne vet proceduren deri ne fund te vitit. E deri nga fundi i vitit eshte harruar dhe historia me Farmanet.

Aktualisht qendrat shendetesore kane mbetur pa medikamente, dhe asnje prej tyre nuk ka filluar ta shpall vet proceduren pasi Mirela Cani nuk i njofton zyrtarisht qe qendrat shendetesore ta kryejne vet proceduren. Ndoshta e ka te veshtire qe te njoftoj zyrtarisht qe deshtoi ne kryerjen e kesaj procedure e sdo kete sy e faqe me pas ti detyroj qe tja ridelegojne perseri vitin tjeter.

Qe ti kthej qoken Bora Salaj e cila si kryetare e KVO do ti shpallte fitues Farmanet, si dhe per ti detyruar lehtesisht drejtoret e qendrave qe ta delegojne perseri proceduren vitin tjeter, Ministrja vendosi ta ngarkoj me nje detyre teper te rendesishme ate te Drejtor i Njesise vendore te kujdesit shendetesor Tirane, e cila propozon emerimin dhe largimin e drejtorave te qendrave shendetesore. Pertej ketyre ajo qe eshte me e cuditshmja eshte qe sesi ministrja emeron ne nje institucion kaq te rendesishem shendetesor nje zonje qe ka mbaruar nje shkolle me kohe te pjeshme ne privat bachelor, per shkenca politike.Se pari vet rregullorja e njesive vendore percakton qe drejtor i njvksh mund te jete mjek, jurist, ekonomist.Pra ne kundershtim te hapur me rregulloren.

Zonja ne fjale eksperiencat e saj te punes i ka, recepsiniste, centraliste, operatore faksi, dhe vetem ne kohen kur Ministrja drejtonte Qsut filloi te ishte specialiste dhe kordinatore.Ajo qe te cudit me teper eshte fakti sesi mudet te emerohet drejtor kur vet VKM e pagave 555 e ndryshuar percakton se paga e grupit te drejtor te njvksh eshte kategoria 1, pra duhet te kete master shkencor. Zonja ne fjale ka dhe nje master profesional ne shendet publik.Pra nuk disponon master shkencor. Si mundet ministria e shendetesise dhe ajo e financave ti kaloj te drejten e firmes si nenpunes autorizues kur nuk ka arsimin e duhur.Kjo drejtoresha Bora Salaj eshte e njesise vendore te kujdesit shendetesor.

Duhet me rregullore te jete jurist, ekonomist mjek. Ajo ka shkenca politike, dhe nje master profesional. Me VKM duhet me master shkencor e kjo e ka profesionalDrejtoreshe e Njesise Vendore te Kujdesit Shendetesor Tirane.
Kjo eshte motra e nje gazetarit ERTVse

Exit mobile version