Ballina Aktualitet Gjeneral Ahmetaj: Pse vetëm udhëheqësi global dhe qeverisja e Surrelit heshtin për...

Gjeneral Ahmetaj: Pse vetëm udhëheqësi global dhe qeverisja e Surrelit heshtin për marrëveshjen e detit mes Greqisë dhe Italisë?!

Gjeneral Piro AHMETAJ

“” Të nderuar miq 🇦🇱,

1. Në respekt të interesit kombëtar 🇦🇱, bashkëlidhur gjeni konsiderata gjeopolitike ndaj Marrëveshjes “historike” për detin mes Greqisë & Italisë!

2. Ri-nënvizoj, se nënëshkrimi i Saj, po “celebrohet me entuziazëm të merituar” në Athinë por për peshën kritike në “statuesque-në gjeopolike të Mesdheut” =u lexua me vëmëndje shtesë në të gjitha kryeqytet e vendeve të Mesdheut, NATO dhe jo vetëm!

Si ilustruese të rrethananave dhe peshës gjeopolitike të kësaj marreveshje lexoni:

A. https://youtu.be/LN5OJia0kCo !!!

B. http://www.ekathimerini.com/253619/article/ekathimerini/news/ankara-selectively-interpreting-sea-law!

C. https://greekcitytimes.com/2020/06/11/greek-italian-maritime-deal-disrupts-turkeys-endeavour-for-east-mediterranean-dominance/

3. Vetëm Udhehëqësi-Global, SurrelQeveria & sekserët e Pushtetit të 🇦🇱 vijojnë të heshtin!?

Eshtë pa-përgjegjshmëri e radhës, pasi në kontekstin strategjik: “HESHTJA lexohet ose si kapitullim pa kushte ose si pazare cinike ndaj interesave kombëtare të RSH” !!

4. Gjithësesi, mbetet emergjente që : “Tirana të kërkojë informacion zyrtar Athinës dhe Romës”, nëse kjo marrëveshje prek interesat kombëtare të RSH 🇦🇱, dhe nëse kështu, a mbetet rrezik potencial që Qeveritë e 2 vëndeve (pa dijeninë e RSH) ta çojnë për njohje në IMO (International Maritime Organization – OKLB) këtë marrëveshje” ?!

5. Në shtesë, Institucionet shtetërore të “mos bëjnë pazare dhe ligjërata folklorike”, pasi e kanë dhe do mbajnë përgjegjësi kushtetuese për TRANSPARENCËN, pra të informojnë ASAP mbarëShqiptarët për impaktet e kësaj marrëveshje ndaj interesave kombëtare 🇦🇱 si dhe mbi gjendjen dhe rrezultatet e grupit negociator si dhe problamatikat dhe pritshmëritë e negociatave të detit me Greqinë (përfshi ndarjen e trekëndshit detar mes Greqisë 🇬🇷 – RSH 🇦🇱 – Italisë 🇮🇹) ?!

#Koha është e #maskarenjve, por Atdheu i shqiptarëve (https://youtu.be/_4U3xj1G69M) !

Ju #faleminderit/P.A”

Bashkëlidhur opinioni baze:

“Marrëveshje historike detare mes Greqisë dhe Italisë, heshtje cinike apo dorëzim pa kushte i interesave kombëtare”!

Exit mobile version