Shkencëtari që u kthye në hero në Spanjë në luftën ndaj virusit

Me të famshëm të paaftë për të arritur audiencën e tyre të zakonshme dhe politikanët nën një kontroll të shtuar, ekspertët e shëndetit publik po “vjedhin” vëmendjen e duhur.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, virologët dhe epidemiologët e panjohur më parë janë bërë emra të famshëm në një numër vendesh, ku qytetarët presin me padurim vlerësimin dhe këshillat e tyre mbi pandeminë e coronavirusit.

Njëri ndër ta është edhe Dr. Fernando Simón, shefi i urgjencës shëndetësore në Spanjë, i cili fitoi vëmendjen me qasjen e tij të thjeshtë.

Me një zë të ngathët dhe flokë të egër, ai ka qenë fytyra e luftës kundër COVID-19.

Sipas Euronews, përditësimet e tij të drejtpërdrejta dhe të hollësishme mbi evolucionin e epidemisë, të kombinuara me empatinë dhe durimin, e kanë shndërruar atë në një ikonë popullore për shumë spanjollë.

Dhe përveç vlerësimeve rreth tij, tanimë ka edhe bluza dhe çanta të zgjedhura me imazhin e tij.

Simón është i vetëdijshëm për vëmendjen dhe ka një mesazh për ata që përdorin fytyrën e tij tani të njohur.

“Unë jam i kënaqur që njerëzit janë duke përfituar nga imazhi im për të krijuar një biznes që ata mund ta shohin si fitimprurës. Ajo që unë do të doja më shumë, nëse është e mundur, është se ndoshta ata mund të dhuronin një përqindje të vogël të atyre përfitimeve për OJQ-të”, ka thënë të premten Simón.

Gjithsesi, ai kishte edhe një kohë të rëndë kur u akuzua nga politikanë dhe media konservatorë se kishte fshehur informacione rreth pandemisë në mënyrë që të lejonte demonstratat e Ditës Ndërkombëtare të Grave të zhvilloheshin më 8 mars.

Por, kur ai doli pozitiv në testin për coronavirusin në fund të marsit, çështja e tij ngjalli një shfaqje mbarëkombëtare të simpatisë.