Protesta/ Maturantët e Shkodrës paralajmërojnë bojkotimin e provimit të radhës

Ashtu si bashkëmoshatarët e tyre në Tiranë, edhe maturantët e Shkodres dolën në protestë. Ata kundërshtojnë tezen e provimit të Gjuhës Shqipe dhe Letersisë, që sipas tyre ka patur pyetje jashtë kurrikulës për të cilën ishin përgatitur.

Pjesëmarrësit me pankartat në duar si dhe thirrjet turp për ministrinë, shfaqen revoltën e tyre.

Ata janë të gatshëm të bojkotojnë provimin e radhës të maturës nëse Ministria nuk tërhiqet për të plotësuar kërkesat e tyre.

“Një bojkotim i provimeve do të jetë më e mirë sesa protestat”, shprehet një prej maturanteve, raporton Ora.

Pranon zhgënjimin që pësoi kur pa pjesmarrjen dhe maturantia Dibra nuk përjashton faktin që të ketë patur presione.

Nga sheshi përpara bashkisë Shkoder ata marshuan deri në mjediset e zyrës arsimore, ku pankartat me mbishkrimet “A shpëtoi Turi”, “Odisea e provimeve tona”, “Ledjo anulloje provimin” etj duke i vendisur në kangjellat rrethuese.