Maturantët sërish në protestë para Ministrisë së Arsimit: Të ripërsëritet testi i Gjuhë-Letërsisë

Maturantët kanë nisur sërish sot protestën, për të dytën ditë, para Ministrisë së Arsimit për rivlerësimin e provimit shtetëror të Gjuhë-Letërsisë, testi i të cilit sipas tyre nuk kishte lidhje em programin mësuimor dhe modelet e dhëna.

Protesta vazhdon, ndërkohë që Ministria dje deklaroi se, “teza e privimit kishte qene e hartuar siç duhej”.

Protestuesit mbajna pankarta në duar kundër minisres së Arsimit dhe kërkojnë ripërsëritjen e testit të Gjuhë-Letërsisë.

“Çfarë bëri Turi, se na iku truri”, ishte një nga memet më të goditura që sitgmatizonte testin absurd të Gjuhës dhe Letërsisë, në protestën e djeshme të maturantëve përpara Ministrisë së Arsimit. Jo vetëm “pyetja me Turin”, por edhe mjaft nga pyetjet e tjera, sipas maturantëve ishin përgatitur në mënyrë subjektive nga hartuesit.

4 16