Ballina Aktualitet Protesta në shkollën e mësuesit pedofil në Fier, Luan Baçi publikon letrën...

Protesta në shkollën e mësuesit pedofil në Fier, Luan Baçi publikon letrën për ministren: Të shkarkohet drejtoresha militante!

Shkolla “Janaq Kilica”, shkolla më me traditë në Fier, e shumëpëlqyer nga nxënës dhe prindër të tyre, tashmë është kthyer në shkollën e skandaleve dhe të padrejtësive.

U be e famshme me helmimin e nxenesve, para disa muajsh, per disa dite rreshte, duke nderprere mesimin dhe duke bllokuar spitalin me femije te shtruar me urgjence.
Minister Shahini, pa pike turpi dhe me injorancen qe e karakterizon, akuzoi opoziten dhe ne deputetet e PD ne Fier, per inskenim dhe organizim te ketyre veprimeve, na premtoi se se shpejti, hetimet do te nxirrnin ne shesh, pergjegjesit, por e harroi dhe asgje nuk na tregoi, e hengri nga goja, turpin me buke

Tashme ne kete shkolle po ndodh komedia dhe padrejtesia e radhes. Drejtuesit e shkolles ne kordinim perfekt me drejtorine arsimore dhe ministrine e arsimit, po bejne gati skenarin, per hakmarrje ndaj mesuesve, qe nuk jane pjese e rilindjes dhe qe kritikojne, dhe denoncojne veprimet abuzive te drejtuesve.

Per me shume po ve ne dispozicion, LETER ANKESEN e mesuesve te shkolles “Janaq Kilica” drejtuar drejtuesve te arsimit, me kerkesen e tyre per ta bere publike, pasi siç ndodh gjithmone, pushteti i korruptuar i rilindjes, ndalon çdo publikim dhe mban ne terr informativ, çdo shqetesim dhe problem, qe diskrediton dhe nxjerr ne pah, fytyren e vertet te rilindjes se Ramisteve.

“LETER ANKESA”

ANKESË
DREJTUAR: DREJTORIT TË DREJTORISË SË PËRGJITHSHME TË ARSIMIT PARAUNIVERSITAR, TIRANË, ZOTIT SELMAN HODAJ

PËR DIJENI: MINISTRES SË ARSIMIT, ZONJA BESA SHAHINI

KRYETARIT TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE, ZOTIT EDI RAMA

I Nderuar Zoti Hodaj,
Në Gjimnazin “Janaq Kilica”, Fier, ditën e premte, datë 5 qershor 2020, është zhvilluar një mbledhje e drejtorisë së shkollës me këshillin e mësuesve, në të cilën drejtoresha e shkollës, zonja Fereniqi Fuli u ka paraqitur mësuesve planifikimin për numrin e klasave dhe normave mësimore për vitin shkollor 2020-2021. Në parashikimin e bërë, drejtoresha komunikoi se për vitin që vjen do të ketë më pak regjistrime të nxënësve në shkollë dhe për rrjedhojë do të mbyllen disa klasa. Nisur nga kjo, drejtoresha u komunikoi mësuesve se do të niste vlerësimi i dosjeve të mësuesve për çdo ekip lëndor, si procedurë për largimin nga puna të mësuesve që dalin tepër.

Një vendim i tillë i drejtorisë së shkollës ka sjellë reagimin e mësuesve, të cilët kanë shprehur mospranimin e tyre dhe e kanë paraqitur shqetësimin në ZVAP Fier .
I nderuar Zoti Hodaj,

Ne mësuesit e Gjimnazit “Janaq Kilica” Fier , paraqesim objeksionet tona për mbylljen e klasave si më poshtë:

-Gjimnazi “Janaq Kilica” funksionon me dy godina bashkëkohore dhe ka mjedise të mjaftueshme për zhvillimin e mësimit.

-Gjimnazi “Janaq Kilica” është shkolla e mesme më me traditë në Fier, e ndodhur në qendër të Fierit, me rezultate dhe arritje të shkëlqyera ndër vite dhe si e tillë ka qenë gjithmonë e parapëlqyer prej nxënësve dhe ka pasur rritje të regjistrimeve nga viti në vit.
Ndaj, ne e gjykojmë si të qëllimshëm vendimin e zonjës Fuli për mbylljen e klasave për të larguar mësues nga puna.

Ju vëmë në dijeni se shqetësimi i paraqitur më lart është vetëm një nga problemet e shumta që ka shkolla jonë që nga moment i ardhjes së zonjës Fuli si drejtore në dhjetor 2019.

– Klima e krijuar në shkollë është jomiqësore, jobashkëpunuese. Drejtoresha ushtron autoritetin e saj duke tejkaluar kompetencat. Nuk respekton figurën e mësuesit, përdor ironi dhe përgjigjet me cinizëm ndaj ankesave të mësuesve.

– Nuk u kthen përgjigje ankesave të bëra me gojë apo shkrim prej mësuesve .

– Bën kontrolle në orët e mësimit të papritura dhe rastësore, pa afishuar në këndin e mësuesit planifikimin e vëzhgimeve dhe grafikun përkatës.

– Vendimet që merr nuk i diskuton dhe nuk miratohen në Këshillin e Mësuesve.

– Ka detyruar zhvillimin e mësimit në klasa shumë të vogla, jashtë kritereve të përcaktuara, sepse kërkon të mbledhë gjithë shkollën në një godinë të vetme, pasi kështu mendon se e kontrollon më mirë.

– Në muajin mars 2020 në shkollën tonë pati incidente, si pasojë e të cilave u helmuan nxënës dhe mësues; e për këto nuk u zhvillua asnjë mbledhje me Këshillin e Mësuesve për të analizuar shkaqet dhe për të marrë bashkarisht masa për mbarëvajtjen e një procesi mësimor normal. Madje, është kërkuar prej mësuesve të caktuar një mbledhje për të sqaruar situatën, por drejtoresha nuk ka pranuar.

Për sa më sipër, ne mësuesit e Gjimnazit “Janaq Kilica” kërkojmë largimin e drejtores Zonjës Fereniqi Fuli, për arsye se drejtimi i saj ka cënuar klimën e përgjithshme të komunikimit në shkollë, ka sjellë mungesë bashkëpunimi drejtues – mësues dhe ka krijuar pasiguri përmes presioneve për largime të mësuesve nga puna.

Duke shpresuar në mirëkuptimin tuaj,

Me respekt,
Mësuesit e Gjimnazit “Janaq Kilica”, Fier

Exit mobile version