SEKTI RAMA ‘feston’ ditëlindjen e 29-të të PSSH

Nga Kastriot ISLAMI

SEKTI I KORRUPTUAR DHE KRIMINAL

Rilindja është një organizim SEKTAR. Rilindja s’është ideologjikisht socialiste. Ajo s’është klasikisht politike. Ajo nuk përfaqëson interesat e qytetarëve dhe të publikut. Rilindja është përfaqësuese e interesave të një grupi të ngushtë individësh që “partinë” dhe qeveritë e dalë prej saj përmes interesave të korrupsionit, të lidhjeve me krimin e kriminelët e trafiqet e trafikantët, duke aplikuar të gjithë metodat sektare dhe mënyrat perverse të mashtrimit e gënjeshtrave. Rilindja s’është transparente sepse bazohet në demagogji, mashtrim, gënjeshtra. Rilindja është arrogante, cinike, fyese, banale.

Qeverisja e Rilindjes s’është qeverisje demokratike përderisa drejtohet nga një kupolë oligarkike, kriminale e klienteliste që përfaqëson vetëm interesat e një pakice, të kupolës së saj drejtuese.

Parimet e ndërtimit, strukturimit dhe drejtimit të saj janë tipike të një SEKTI, prandaj shkurtimisht ajo mund të cilësohet një QEVERISJE SEKTARE apo QEVERISJE e KORRUPTUAR E KRIMINALE një SEKTI. Struktura e këtij SEKTI përcaktohet nga 3-shtresa dhe 5-Grupe.

3 SHTRESAT KRYESORE TË SEKTIT RAMA

SHTRESA e “TRASHËGIMTARËVE DHE PINJOLLËVE”: Konkretisht bëhet fjalë për rikthim pervers të trashëgimisë së kaluar të praktikave autoritare e veseve negative autoritare, por fillimisht më qartë e më tej në mënyrë më të maskuar edhe përmes zotërimit të disa posteve kyçe e të larta drejtuese nga individë të lidhur ngushtë me ish-regjimin, më konkretisht nga ish-përfaqësues të lartë e të mesëm (ndoshta të paimplikuar dikur drejtpërdrejtë në “mëkatet” e ish-regjimit) të nomenklaturës puniste, dhe vendosje në pozicione të rëndësishme drejtuese të pinjollëve të ish-nomenklaturës shumë të lartë të regjimit të kaluar. Përmes kësaj përbërëseje, SEKTI ka synuar të ruajë dhe forcojë strukturën e përfaqësimit të ngritur për 50 vitet para vendosjes së demokracisë, që mbi të gjitha do të shërbente edhe për “rilindjen” e praktikave e sjelljeve autoritare, por në forma të reja dhe të maskuara me veshje demokratike-perëndimore. Me ndryshimet qeveritare në mandatin e dytë, pavarësisht ngjyrës prej “anonimati” (njerëz që s’i njeh askush dhe pa asnjë aftësi, meritë e kontribut në pas vitet ’90) kjo përbërëse është ruajtur me fanatizëm ndonëse e maskuar në ekstrem…

SHTRESA e “INTERESAVE OLIGARKIKE E BANDITESKE”: në aspektin ekonomik e financiar, bëhet fjalë për strukturimin e interesave oligarkike dhe ngritjen e një klientele individësh të pasur e “të fortë”, deri me rekorde kriminale, nga politika, biznesi dhe media. Kjo përbërëse garanton lidhjen e Sektit më krimin dhe kriminelët, me trafiqet dhe trafikanët dhe me biznesmenët e manjatët. Kjo përbërëse do t’i duhej SEKTIT për ta garantuar sponsorizimin financiar dhe garantuar prioritetin pasuror e financiar ndaj kundërshtarëve të brendshëm e të jashtëm, por edhe për të pasur në veprim në çdo moment “shtetin paralel” të të fortëve që veprojnë për të blerë votat, kërcënuar votuesit dhe frikësuar kundërshtarët politikë e ekonomikë si dhe opozitën.

SHTRESA E PERVERSËVE: Në aspektin e etiketës/reklamës, por mbi të gjitha në funksion të krijimit të një “rezervuari” për furnizimin e qeverisë e të administratës publike me burime njerëzore, janë përdorur shumë individë atipikë, veçanërisht perversë të ish-Mjaft e G99. Kjo përbërëse i ka shërbyer SEKTIT për t’u shfaqur “modern e bashkëkohor” në sytë e ndërkombëtarëve e të rinjve dhe për t’iu shitur atyre me prirje liberale e “ekstravagante perverse”. Anëtarë të kësaj shtese, me kalimin e 7 viteve të qeverisjes, janë promovuar gradualisht duke zotëruar postet drejtuese të Rilindjes, të qeverisë së dalë prej saj dhe po marrin drejtimin e bashkive kryesore të vendit. Kjo shtresë është përdorur për t’i dhënë ngjyrën e “anonimatit” edhe Rilindjes edhe qeverisë së saj… ndonëse disa prej tyre janë “nipa-pinjollë” apo “nipa/pinjollë-oligarkë”…

5-GRUPET KRYESORE TË SEKTIT RAMA

POLITIKANE TE KORRUPTUAR me pasuri të dyshimta që kontrollojnë Rilindjen, Kuvendin, institucionet kryesore kushtetuese ose në përgjithësi shtetin, biznesin privat, median, gjyqësorin, shoqërinë civile e tjerë;

BIZNESMENE TE PASURUAR NE MENYRE TE PALIGJSHME DHE/OSE KLIENTELISTE me leje ndërtimi, përmes privatizimit të aseteve publike, me pronat e fondet publike, përmes koncesioneve e PPP-ve në lidhje të ngushtë klienteliste, korruptive e shpesh kriminale me politikanët-oligarkë;

PËRFAQESUES KLIENTELISTE TË MEDIAS, apo siç quhen ndryshe MANJATË TË MEDIAS, aktivë në politikë, që kanë ngritur perandoritë e tyre mediatike apo janë pasuruar përmes bizneseve përfituese të pronave e fondeve publike dhe përmes lidhjeve klienteliste me politikanët oligarkë;

ISH-ZYRTARË TË LARTË, të pasuruar nga përfitimet në poste lukrative të tilla si agjencitë e privatizimit, dogana, tatime, prokurori, sistem gjyqësor, polici, e tjerë; një pjesë e të cilëve pas vitit 2005 me ardhjen e Ramës në krye të Rilindjes, janë bërë deputetë, kryetarë të bashkive, drejtues në poste kyçe të administratës publike, përfitues kryesor të fondeve publike, koncesioneve e PPP-ve.

INDIVIDË ME REKORDE KRIMINALE, të konsideruar si “material” lidhës i amalgamës oligarkike, që kanë kryer krime të tmerrshme në vendet perëndimore. Pas vitit 2005 e në vijim një pjesë e madhe e tyre janë bërë deputetë, kryetarë të bashkive dhe drejtues në poste kyçe të administratës publike.

Shënim: Kjo strukturë dhe përbërje shpjegon gjithçka. Blerjen e votave. Kërcënimin e votuesve. Lidhjen e shtetit me krimin, me klanet mafioze, me sjelljet perverse. Drejtimin korruptiv dhe klientelist. Lidhjen korruptive shtet-krim-biznes-media. Të gjithë emërimet tipike sektare e klienteliste. Mbrojtjen që i bëhet anëtarëve të kupolës dhe pastrimin permanent nga kundërshtarët. Goditjen dhe eliminimin e kundërshtarëve politikë. Lidhjet dhe marrëdhëniet e komprometuara me zyrtarë të lartë dhe/ose përfaqësues të vendeve apo institucioneve ndërkombëtare…

DEGJENERIMI, KALBËZIMI DHE SHPORRJA E SEKTIT

Fundi i Sektit Rama, që prej rreth 20 vjetësh është prezent në politikën shqiptare, dhe prej 7 vitesh në qeverisjen e vendit, nuk do të jetë i largët dhe gjasat janë se ai do të jetë i tmerrshëm. Ai më shumë gjasa do të shporret nga qytetarët shqiptarë pa pasur asnjë shans të largohet normalisht siç ka ndodhur me të gjithë qeverisjet e mëparshme.

Për më tepër, vendi nuk do të mund të gjente qetësi e stabilitet pa ndëshkimin e Kupolës së Sektit dhe konfiskimit të pasurive të shumicës së tyre. Shenjat e para janë “shpresëdhënëse”, shumë anëtarë të kupolës së saj ose janë larguar nga postet politike për “rekorde kriminale”, ose janë duke u përballuar në procese gjyqësore me akuza për lidhje me mafien, ose dosjet e tyre korruptive e lidhjet me krimin e organizuar e trafikantët presin në dyert e SPAK e BKH.

Rama në krye të këtij Sekti, me fillesat në 1998, ka drejtuar prej 11 vjetësh Bashkinë e Tiranës, prej 15 vjetësh PSSH dhe prej 7 vjetësh qeverinë e vendit, pra për më shumë se 20 vjet ka qenë ilegalisht dhe legalisht prezent në politikën shqiptare.

Në periudhat 2013-2017 e 2017-2020 Rama do të sundonte vendin në formatin e QEVERISË së Rilindjes, duke shënuar njëkohësisht fillimin e fazës së Degjenerimit të këtij Sekti, në 2017 me marrjen i vetëm të “tepsisë e timonit” së qeverisjes dhe kalimin në fazën e Kalbëzimit e Shpërbërjes pavarësisht maskës së “anonimatit” që Rama është përpjekur t’i japë fasadës së saj.

Nuk ka asnjë dyshim se mandati i dytë mund të cilësohet si periudhë e fillimit të Kalbëzimit të tij për t’u shporrur në zgjedhjet e ardhshme me neveri e turpërisht nga qytetarët së bashku me bandën e tij të rilindasve si askush tjetër më parë në këto 29 vjet nga drejtimi i vendit.

Rilindja do të mbahet mend në këtë “ditëlindje” të 29 të PSSH si grupimi më i rrezikshëm dhe më i urryer në këto 29 vjet, i cili do të duhet kohë të shuhet krejtësisht duke anihiluar çdo mbetje apo metastazë të tij. Si një Sekt që ka krijuar një urrejtje ekstreme në pjesën më të madhe të qytetarëve të Shqipërisë duke tentuar ta varfërojë, nënshtrojë, poshtërojë dhe detyrojë të emigrojë nga vendi. Por edhe si një Sekt shumë i rrezikshëm për integritetin e Kosovës dhe stabilitetin e rajonit që për hir të pushtetit personal të Edi Ramës i ka ngulur thikën pas shpine jo vetëm interesave mbarëshqiptare, por edhe stabilitetit e sigurisë rajonale si dhe partnerëve strategjikë të Shqipërisë.

Ky Sekt është ideuar e drejtuar nga Rama në krye të një Klientele/Kupole, përfaqësuese e interesave i) të ish-nomenklaturës së lartë puniste e pinjollëve të saj; ii) të oligarkisë, krimit, trafiqeve e banditizmit, dhe iii) të një grupimi nepotik e shokësh me “sjellje perverse” e “shfaqje atipike” të patolerueshme për shumicën e shqiptarëve.

Drejtimi përmes këtij Sekti, pa ideologji, pa strategji e pa asnjë program zhvillimi, por thjesht me premtime mashtruese, me ushtrim dhune e kërcënimesh policore, veprime antiligjore e amorale, që ka synuar vetëm pasurimin e tejskajshëm dhe të dyshimtë të një grupi të vogël dhe varfërimin ekstrem të shumicës së shqiptarëve, ka qenë represiv e arrogant për opozitën dhe të gjithë kundërshtarët, s’ka pasur asnjë lidhje me interesat e shqiptarëve në përgjithësi, por as edhe të socialistëve në veçanti, të cilët janë shpërfillur e nëpërkëmbur po ashtu si edhe të tjerët e madje në disa raste edhe më shumë, duke detyruar një pjesë të madhe të tyre të boshatisin vendin që në mënyrë djallëzore Sekti mendon ta mbushë me “refugjatë” nga rajone të largëta të globit..

Për interesa të mbajtjes me çdo kusht të pushtetit, Rama dhe Klientela e tij, të fshehur pas retorikës pro-europiane e pro-euroatlantike, duke siguruar me mashtrime votat e shumë socialistëve, kanë kryer veprime që kanë rrezikuar marrëdhëniet me fqinjët e partnerët strategjikë sa herë që i është kërcënuar pushteti personal Edi Ramës.

Ky Sekt, i mbështetur nga segmente të establishmentit global, nuk ka hezituar të komprometojë edhe zyrtarë të lartë të Brukselit dhe përfaqësues të rëndësishëm në Tiranë, që kanë heshtur për të gjithë bëmat e marrëzitë e Ramës dhe janë përpjekur të sheqerosin raportet e gjendjes së mjerueshme e të padurueshme të shqiptarëve. Më poshtë jepet shkurtimisht një përshkrim për Lindjen, Sundimin, Kalbëzimin dhe Shporrjen e këtij Sekti, që do të mbahet si më famëkeqi në historinë e Shqipërisë.