RAMAVIRUSI ka shkatërruar ekonominë e fshatit. Zgjidhjet nuk mund të vijnë përmes imazheve të rreme, por me plane konkrete

Nga Lulzim BASHA

Me fermerë të Beratit ndamë shqetësimin për vështirësitë e mëdha që po kalojnë nga kriza ekonomike dhe braktisja e qeverisë.

Prodhim i mbetur stok, çmimi i lartë i naftës dhe mungesa totale e subvencioneve janë problemet me të cilat përballen fermerët e kësaj zone.

Shqipëria është i vetmi vend i rajonit pa politika subvencionuese për sektorin bujqësor. Këtë krim mbi ekonominë mund ta bëjë vetëm një kryeministër arrogant që për 7 vjet rriti taksat dhe çmimet dhe paratë e shqiptarëve i ndau me 5 oligarkë.

RAMAVIRUSI ka shkatërruar ekonominë e fshatit dhe këtë nuk ka gënjeshtër e gënjeshtar që ta mbulojë. Zgjidhjet nuk mund të vijnë përmes imazheve të rreme por me plane konkrete.

Ne do të rikthejmë vëmendjen tek fermerët me një plan që parashikon akordinimin e subvencioneve direkte te fermeri në bazë të prodhimit, ulje të çmimit të naftës, investime në infrastrukturë dhe mbrojtje e nxitje të prodhimit vendas në tregun tonë dhe jashtë vendit.

Ne do tu japim fermerëve siguri, mbështetje dhe normalitet, dhe të gjithë shqiptarëve një qeveri normale që punon për ta, dhe jo për një grusht oligarkësh!

Me fermerët në Berat

Me fermerë të Beratit ndamë shqetësimin për vështirësitë e mëdha që po kalojnë nga kriza ekonomike dhe braktisja e qeverisë.Prodhim i mbetur stok, çmimi i lartë i naftës dhe mungesa totale e subvencioneve janë problemet me të cilat përballen fermerët e kësaj zone.Shqipëria është i vetmi vend i rajonit pa politika subvencionuese për sektorin bujqësor. Këtë krim mbi ekonominë mund ta bëjë vetëm një kryeministër arrogant që për 7 vjet rriti taksat dhe çmimet dhe paratë e shqiptarëve i ndau me 5 oligarkë.RAMAVIRUSI ka shkatërruar ekonominë e fshatit dhe këtë nuk ka gënjeshtër e gënjeshtar që ta mbulojë. Zgjidhjet nuk mund të vijnë përmes imazheve të rreme por me plane konkrete.Ne do të rikthejmë vëmendjen tek fermerët me një plan që parashikon akordinimin e subvencioneve direkte te fermeri në bazë të prodhimit, ulje të çmimit të naftës, investime në infrastrukturë dhe mbrojtje e nxitje të prodhimit vendas në tregun tonë dhe jashtë vendit.Ne do tu japim fermerëve siguri, mbështetje dhe normalitet, dhe të gjithë shqiptarëve një qeveri normale që punon për ta, dhe jo për një grusht oligarkësh!

Gepostet von Lulzim Basha am Freitag, 12. Juni 2020

1 43

3 25

4 17