Sgarbi zbërthehet në përballje me Neritan Cekën: Makinat me xhama të zi m’i dha Edi Rama, kërkojani atij…

Vittorio Sgarbi është përballur mbrëmjen e sotme me arkelologun e njohur Nertian Cekën ndërkohë që ky i fundit ka deklaruar më herët se publicisti italian i ka bërë ato deklarata pasi nuk shoqërohej nga Meikom Zeqo apo njerëz të kulturuar.

Është përfolur se Sgarbi ka udhëtuar me makina me xhama të zi, ndërsa ky i fundit tha në “Open” se ia ka dhënë Edi Rama, ndërsa i duhej kërkuar këtij të fundit një sqarim i tillë.

Ceka: Nuk do ta quuaja me detyrim Bylysin grek, e quan Bylysuin jo në Greqi por në Iliri. Plini thotë se Bylynët dhe armatët barbar, jo ata që janë të egër. Kurrë nuk i kemi thënë grekëve ilir dhe ilirëve grek. Ti them Bylysit grek nuk ma thonë burimet, duhet të gris të gjithë historianët dhe arkeologët. Mirë ata miqtë e mi shqiptar t’ju kishin dhënë librin tim “Btyklysi”, lëreni Trekan, është një album nuk bën dot histori.

Sgarbi: Mund të flas se nuk ka polemikë nga ana ime, me asnjeri, ju po polemizioni me mua. Ka studiues, ju kërkoj falje i keni qenë ambasador dhe keni kaq pak tolerancë. Nuk mund të më thoni muua një polemikë që se kam bërë. Bylysi në shek. 2 ka tipare të qytetit grek

Ceka: Cili autor e thotë?

Sgarbi: Ju duhet të mos bëni polemikë, i mora unë me vete ata, makinat me xhamat e zi mi ka sjellë kryeministri, shkoni kërkojani Edi Ramës jo mua. Kryebashkiaku ishte shumë i sjellshëm. Raportet e Greqisë me Bylysin nuk më duket polemikë.