Ballina Shëndetesi Ja pse foshnjat qajnë kur uleni por ndalojnë kur ngriheni

Ja pse foshnjat qajnë kur uleni por ndalojnë kur ngriheni

Ja pse foshnjat qajnë kur uleni por ndalojnë kur ngriheni

Cila është gjëja e parë që bëni kur foshnja juaj fillon të qajë në mënyrë të pakontrolueshme? Ju e kapni dhe ngriheni. Ky reagim është instinktiv.

Ne e dimë që të ngrihesh në këmbë është një mënyrë pa mend për të pushuar dhe qetësuar një fëmijë. Është në praktikë nga shekuj dhe kurrë nuk ka dështuar, transmeton Gazeta Shneta.

Dhimbje shpine dhe legenit gjatë dhe pas shtatëzanisë suaj, këto janë hapat për lehtësim të gjendjes

Sipas një studimi të botuar në revistën Biology, kur nënat u ngritën në këmbë foshnjat e tyre ndaluan menjëherë edhe rrahjet e tyre të zemrës u ulën në krahasim me kur janë në prekër të nënës së tyre.

Studimi zbuloi se foshnjat ishin më të qeta kur ato mbaheshin nga nënat e tyre. Studiuesit arritën në përfundimin se sjellja e fëmijës është një mekanizëm i integruar për mbijetesën e tyre.

Bartja shkakton përgjigje fiziologjike që ndihmojnë në zbutjen e tyre. Pra. Nëse foshnja juaj fillon të qajë është mirë t’i mbani ato për një kohë në krah.

Kjo gjithashtu do të ndihmojë për të identifikuar arsyen prapa klithmave të tyre, sikur të jenë të frikësuar ose të uritur.

Exit mobile version