Spitali i Karantinës si shpella e Ali Babës me dyzet hajdutë! A po përdoret ai për të larë paratë?

Spitali i Karantines si shpella e Ali Babes me dyzet hajdute!

A po perdoret ai per te lare parate e vjedhura apo parate e droges?

Miq, jave me pare pasi deklaruan disa here se e kemi sekret e top sekret qendren e Karantines, Edvin Hajduti dhe Ndrikull Hajnia u shfaqen befas para kamerave tek korpusi i Universitetit Kristal dhe deklaruan se Shqiperia se shpejti do te kishte nje spital te ri covid19. E thene dhe e bere, vjedhja ka shpejtesi kozmike ndaj dhe dy dite me pare perseri te dy se bashku Edvin Hajduti dhe Ndrikull Hajnia inauguruan tak fak Spitalin e Ri Covid19 paraqiten nje dhome me shtreter. Gezuar!

Mirepo vjedhja dhe rrena nuk kane te perbashket vetem shpjetesine, e cila i ndihmon shume por ato kane te perbashket, siç thote populli, edhe “kembet e shkurtra”.

Keshtu, ne konferencen e shtypit qe mbajti pas vizites te Spitalit te Karantines, pyetjes se gazetares per fondet e perdorura per rikonstruksioni e spitalit Krye Kreu iu pergjigj sikur te ishte jo ne natyre te hapur ku po mbante konferencen por ne shpellen me sekrete te Ali Babes me 4 hajdute. Ai pa u skuqur tha “mos kujtoni se kam vjedhur, cdo gje eshte transparente, eshte ndertuar e tera me donacione private”. Por kulmi i shpellesise mberriti kur ne menyre te pabesueshme tha se “tani per tani nuk mund tju themi kush jane donatoret sepse duhet te bisedojme me ta”! Ky eshte nje standart tipik i nje narkoshteti.

Pra sipas kesaj deklarate te Edvin Hajdutit bamiresit ose kane frike nga parate e tyre, dhe per kete une nuk kam te drejte te dyshoj, ose pastaj ky i fundit se bashku me ndrikull Hajnine jane lumturuar sa kane dashur me parate e donatoreve sa qe nuk mund te bejne transparente sepse del ne drite shuma e madhe qe kane pervetesuar?!

Pas kesaj deklarate skandaloze u perpoqa te mesoj sa kane vjedhur ne kete afere Edvin Hajduti dhe ndrikull Hajnia. Deri tani per kete spital te sajuar mbi nje ndertese private ekziston vetem VKM Nr 2 dt 25. 3.2020, ne te cilin thuhet se pasuria e zones kadastrale nr 2679 ish universiteti Kristal vihet ne dispozicion te Ministres se Shendetesise per spital ose per karantine. Ne vendim nuk thuhet asnje fjale se si e mori qeveria kete pasuri e bleu, e mori me qera, ju dha falas nga pronari me nje marreveshje dhe pervec ketyre kjo pasuri thuhet se eshte edhe konfiskuar nga nje banke.

Veniadore mbi nje pasuri private apo qofte dhe te konfiskuar nga nje banke pa asnje akt kontraktual me ishpronarin apo pronarin e ri, banken, perben nje akt mafioz te pashembullt.

Por akoma me zbuluar kete akt nxjerr pika e dyte e vendimit.
Ne piken 2 te ketij vendimi thuhet se ngarkohet Ministria e Shendetsise “per pershtatjen e kesaj pasurie ne nje strukture karantine ose spitalore si dhe te perllogarise fondin per te kryer investime te nevojshme. Vlera dhe burimi i ketij financimi do miratohen me vendim te Keshillit te Ministrave.”

Se pari dallimi midis karantines dhe spitalit eshte ai dallim qe ekziston midis hoteleve te Sadri Abazit dhe nje spitali. Kesaj i thone te vjedhim ku te na dale me mire.

Lidhur sa me siper nuk ekziston asnje vendim qeverie asnje perllogaritje e ministrise se shendetesise per fondin financiar per investimet e nevojshme, siç detyron ne kete rast VKM e mesiperme.

Por pavaresisht nga keto kjo pasuri si me deus ex machina u pershtat per Spital dhe shefi i narkoqeverise njelloj si nje bos mafioz fsheh vleren dhe origjinen e fondit te perdorur per pershtatjen.

Denoj me ashpersine me te madhe kete vjedhje dhe qendrim mafioz te narkokreut te narkoshtetit Edvin Mafia dhe ndrikull Hajnise. sb

1 20

2 13