ODIHR kërkon zbatimin e marrëveshjes. Zgjedhjet e reja në prag?

Kryesuesi i ODIHR-së për Institucionet Demokratike, Ingibjörg Sólrún Gísladóttir, reagon për arritjen e marrëveshjes mes palëve politike për Reformën Zgjedhore. Ai kërkon zbatimin e kësaj marrëveshje çka mund të nënkuptojë se zgjedhjet e reja janë afër.

Zyrtari i lartë shkruan në “Twitter” se mirëpret këtë vendim, ndërsa thekson se marrëveshja tani duhet të miratohet dhe të zbatohet.

“Unë mirëpres marrëveshjen politike për element të rëndësishëm të Reformës Zgjedhore në Shqipëri. Marrëveshja tani duhet të kodifikohet, miratohet dhe zbatohet. ODIHR është i gatshëm të vazhdojë të mbështesë procesin e reformës”, shkruan zyrtari i lartë.