Ballina Editorial Absurditetet e thashethemeve për kodin (jo)zgjedhor! Eshtë një rrenë e madhe kur...

Absurditetet e thashethemeve për kodin (jo)zgjedhor! Eshtë një rrenë e madhe kur thuhet se…

Nga Artan FUGA

Eshtë një rrenë e madhe kur thuhet se gjoja në vendet demokratike procesi zgjedhor u monitoroka nga administrata ose punonjës administrate.

Krejt gënjeshtër.

Komisionet janë përbërë nga gra ose burra disi të lodhur, pensionistë që e kanë me qejf atë punë, sigurisht të betuar para ligjit, gra e burra pa ndonjë ngarkesë të madhe në punë, pse jo edhe aktivistë partie, cfarë rëndësie ka!

Shihet si shërbim ndaj komunitetit!

Njëherë duke kaluar andej ditën e votimit, një grua kryetare e komisionit m’u lut : A do vish zotni nja dy orë antar komisioni???

E kishte seriozisht! Jo, i thashë se jam duke shkuar në kinema! Nuk kam ngrënë as drekë!

Por, që administrata të jetë në komisione votimi, duhet të jesh budalla ta besosh!

Kurse ajo për identifikimin biometrik të votuesve është një ëndërr surrealiste!

Sot në Përëndim duhet të paguash sa frengu pulën një pashaportë biometrike. Ne nuk i kemi ende në aeroportin ndërkombëtar të Rinasit, jo t’i kemi aparaturat gjithandej në:

Qishbardhë,
Momël,
Mutas,
Zgërdhenjas,
Zhugë e vetme,

e ku e di unë se ku të tjetër nëpër male e kodra!

Kanë dy muaj që vijnë rrotull si pordha nëpër brrekë, ndërkohë dhjetë burra e gra i zgjidhim këto probleme për pesë minuta. Pale përhapin edhe fjalë sikur u bëjnë ndërkombëtarët presion! Hiç o asgjë, kanë hallin e tyre!

Të vdesësh gazit e të qash me llainga!

Dhe militantë servila që tundin kokat:

Po, shefo, po, drejt e ke, a do të me vesh në listë edhe mua! Aman më vër!

Të kap ndonjë vend deputeti, më mirë deputet opozitar, ohoho, pallë ariu!

Exit mobile version