Lleshaj: S’do t’i merrni kurrë emrat e policëve që ishin pa numra tek shembja e Teatrit

Ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj, gjatë interpelancës ditën e sotme me disa deputetë të Kuvendit të Shqipërisë, në lidhje me dhunën e ushtruar tek protesta për mbrojtjen e Teatrit Kombëtar, mori sërish në mbrojtje efektivët.

Duke u përgjigjur për efektivët të cilët nuk kishin emra identifikuaes, ministri u zotua se emrat e tyre nuk do të dalin kurrë.

“S’do t’i merrni kurrë emrat e policëve që ishin pa numra në protestën tek Teatri. Sepse ju s’keni tagër për atë gjë. I vetmi institucion që ka tagër për të marrë të dhënat e policëve që ishin tek Teatri është prokuroria. Edhe në SHBA që ndodh protesta, shihni, ka gjë policë me targa në gjoks? Ata policë identifikohen nga drejtuesit e tyre”, tha Lleshaj.

Gjatë shembjes së godinës së Teatrit Kombëtar, lleshaj tha se, policia aty nuk shkoi me dëshirë, por u thirr nga autoriteti pronar.

“Policia nuk shkoi me iniciativën e saj tek Teatri Kombëtar, por u thirr sipas detyrmit. Policia u thirr sipas detyrmit. Godina e Teatyrit Kombëtar ishte pronë e bashkisë së Tiranës dhe ka qenë e uzpurpuar nga persona që nuk kishin asnjë tagër ligjor. Me 17 maj drejtësia ka vajtur aty ku duhet, e thirrur nga autoriteti pronar. Autoriteti pronar i godinës. Ose të shkonte dhe ti përgjigjej kërksës së bashksië për mbështetje ose ta refuzonte. Ose të zbatonte një veprim ligjor ose të mos e zbatonte atë.

Policia ka zgjedhur zbatimin e detyrimit ligjior. Thirrjet që policia të braktisë detyrën, janë një nga problemet e mëdha që ne duhet të merremi sriozisht.

Policia nuk është gjykatë nëse ne do ti krijonin policisë që të kishte luksin dhe të vendoste vetë për zbatimin e ligjeve kjo do të shkatonte dëmtime për shtetin e së drejtës në vend”, tha Lleshaj.