Faktet/ Kryetari i PD Fier denoncon vjedhjen e 50 milionë lekëve vetëm me 1 tender ushqimesh për njerëzit në nevojë

Nga Luan Baçi

Denoncim i radhes, per abuzimet dhe vjedhjet, qe bashkia Fier ,ka bere dhe vazhdon te beje, duke demtuar, gjithnje e me shume, ekonomine dhe jeten e qytetareve.

Gjate periudhes se karantines dhe shpalljes se gjendjes se fatkeqesise natyrore shkaktuar nga Covid-19, Bashkia Fier, “per tu ardhur ne ndihme shtresave ne nevoje” akordoi para nga fondi i emergjencave dhe beri ,blerje te produkteve ushqimore dhe jo ushqimore.

ME NEGOCIM PA NJOFTIM, eshte lloji i procedures qe ka perdorur.

Operatori konkurues KLARIDA SEMANJAKU

(firme e njohur shume afer Subashit, per shume pune te tjera)

Oferta fituese lek pa tvsh eshte: 15.020.000.00.

Nga nje analize e qarte e thjeshte dhe shume e kuptueshme, duke marre çmimet e ketyre produkteve, ze per ze ne dy subjekte tregtare ,qe kane çmime mesatare te tregut dhe aq me teper çmime pakice, ne” Big Market” dhe “ETC” duket qarte se ato sasi produktesh qe bashkia Fier ka blere me 15,020,000( 150 miljon lek te vjetra) te “Big Market” do ti kishte blere me 10,836,800 ose ( 100 miljon e 800 mije lek te vjetra) dhe te ETC do ti kishte blere me 10, 644, 800, ( ose 100 milion e 800 mije lek te vjetra)

Qytetaret e Fierit pyesin:

Ku i ka çuar Bashkia Fier 5,000,000 lek te reja ( 50 milion lek te vjetra) ?

50 milion lek jane ne rastin me te mire, ne qofte se keto produkte do te ishin blere ne supermarket ku çmimet jane te pakices.

Po ne rastin qe jane blere me shumice dhe jo te cilesise te supermarketeve?

Diferenca eshte akoma me e madhe.

Po i veme ne dispozicion Bashkise Fier dhe kryetarit te emeruar te saj, tabelen e çmimeve te produkteve ne dy supermarketet, sasine e produkteve ,çmimet dhe shumen e parave qe duhen, per keto sasi.
Si dhe blerjet qe ata kane bere, dhe parate qe kane harxhuar, per te njejtat sasi produktesh.

Diferenca eshte e dukshme e qarte dhe shume e kuptueshme edhe per ata qe ,mund ta quajne politike, kete denoncim

Faktet flasin vete prokuroria duhet te nise menjehere hetimet dhe te veje para pergjegjesise ligjore abuzuesit.

Qytetaret e Fierit po pyesin Z Subashi.

Sa lek te tjera jane harxhuar per ndihmat e akorduara gjate emergjences natyrore Covid-19?

Sa eshte numri i familjeve, qe kane perfituar?

Pse nuk i publikoni emrat e familjeve qe kane perfituar?

Ndoshta pergjigjet e ketyre pyetieve mund ti marre vetem prokuroria, pasi qytetareve ,ju eshte mohuar kjo e drejte dhe shume te tjera.

Uzurpatoret, nuk japin llogari, ata vetem vjedhin.

2 10

3 8