Ballina Notizie Një diskutim shproporcional mbi sistemin ekektoral në Shqipëri!

Një diskutim shproporcional mbi sistemin ekektoral në Shqipëri!

Nga Bujar NISHANI

Ka një diskutim shproporcional mbi sistemin ekektoral në Shqipëri, (lista të hapura, lista të mbyllura).

Them shproporcional në raport me problematikën e: përdorimit të krimit të organizuar, policisë, administratës publike, parave të pista, kërcënimeve dhe shantazhit të pushtetit, të gjitha këto në vjedhjen e zgjedhjeve.

Personalisht nuk kam asgjë kundër asnjë sistemi të mundëshëm, përfshirë dhe listat e hapura.

Por veç se kam një pyetje për të gjithë “dashnorët” e këtyre lloj listash;

Kosova ka ekzaktësisht këtë sistem që sot pretendohet si “Mesia” e së drejtës, përfaqësimit qytetar, e të tjera, e të tjera!

Çfarë keni parë, çfarë mësuat, çfar eksperience morët pas zgjedhjeve me lista të hapura në Kosovë?

Ku janë idividët më të votuar, po ata më pak të votuar?

Sa e madhe është forca vendimarrëse e më të votuarve, po e atyre më pak të votuarve ?
Kosova duket të jetë shembulli “par excellence” për debatin publik në Shqipëri mbi sistemin elektoral!

Apo mos vallë problemi është Kultura Demokratike e jo Sistemi 🤔 ??!!

#TëRingremëShqipërinë 🇦🇱

Exit mobile version