Soreca: Kufijtë janë rekomandimet e vendosura nga OSBE-ODHIR

Kreu i Bashkimit Evropian në Shqipëri, Luigi Soreca, ka folur menjëherë pas takimit të gjatë që pati me Këshillin Politik.

Soreca tha ndër të tjera se ‘Kufijtë për të arritur një marrëveshje për reformën zgjedhore janë rekomandimet e vendosura nga OSBE-ODHIR’.

‘Kemi pasur një ditë shumë të mirë pune, dhe kemi bashkëshoqëruar punën e Këshillit Politik
Kufijtë janë rekomandimet e vendosura nga OSBE-ODHIR.

Kjo është ajo që Këshilli i Europës po i kërkon Shqipërisë.

Shumë shpejt Bashkimi Evropian do të ketë një kornizë të arritjeve të Shqipërisë dhe një arritje në reformën zgjedhore do ta bëjë këtë punë me të lehtë.

Dëshiroj të falenderoj të gjitha palët për qasjen e tyre pozitive dhe të vazhdojmë me të njëjtën qasje positive. Kemi arritur një pikë dhe të mos e shpërdorojmë’, u shpreh Soreca.