Rritet sërish numri i viktimave nga Covid-19 në Itali

Italia po përballet sërish me rritjen e numrit të viktímave nga korónavirusi pasi regjistroi në 24 orët e fundit 111 humbje jetësh dhe 416 raste pozitive me Covid-19. Ditën e djeshme u regjistruan 87 përkatësisht 24 më pak se sot.

Në total numri i viktímave që prej fillimisht të pándemisë ka arritur në 33 340, ndërsa numri i të inféktuarve 232 664. Persona aktualë pozitiv me Covid 19 janë reduktuar në 43 691.

Numri i pácientëve të shëruar deri më sot nga korónavirusi është rritur në 155 633 e në 24 orët e fundit janë 2789 të shëruar më shumë. Në strukturat spítalore numri i pacíentëve me Covid është aktualisht 6680 e në terapi intesíve po kurohen 450 pacíentë.

Mjaft rajone në jug të vendit regjistrojnë zero raste pozitive në 24 orët e fundit e tampone të kryera deri më sot në të gjithë territorin janë 3 834 621.