Reagimi i fortë i Berishës: Qëndra Spitalore Univiersitare, një bombë biologjike e paralajmëruar!

Nga Sali BERISHA

Qendra Spitalore Uneviersitare Nene Tereza, QSUT nje bombe biologjike e paralajmeruar!QSUT institucioni mjeksor Nr 1 i vendit perfundon ne bombe virale tejet te rrezikshme.

Ne dy dite rezultojn te infektuar 25 mjeke dhe infermiere dhe 8 te semure!
Kjo eshte shkalla me e larte i infektimit te personelit mjeksor!

Ky eshte nje kercenim serioz madhor per perhapjen e infeksionit te covid19 dhe jeten e te semurve te shtruar me semundje te ndryshme ne kete institucion!

Miq, strategjia e ndjekur nga kryepedimologu xhahil i Surrelit shnderroi ne bombe biologjike virale qendren me kryesore mjekesore te vendit, e cila duke qene e vetmja e ketij lloji ne Shqiperi duhej mbrojtur ne menyren me te sigurte. Shpjegimet e ketij zhvillimi tejet negativ me gjoja nje infermjere te infektuar apo nje paciente te infektuar pergjegjese per shnderrimin e QSUT ne bomben biologjike me rrezikshmeri te larte, jane thjeshte perralla me mbret, mashtrime vulgare.

E verteta eshte se zbulimi vetem ne 48 ore ne QSUT i 25 mjekve dhe infermiereve dhe 8 pacienteve te infektuar me covid 19 nuk eshte rastesi as dhe reçente.

Shkaqet e ketij zhvillimi dramatik jane:

1-Fshehja dhe manipulimi i te dhenave per epidemine e covid19 nga Sulltan Salep Surreli. Qe nga fundi i Marsit qytetare dixhital ne menyre te perseritur kane informuar se covid19 ishte i perhapur ne QSUT por kjo fshihej duke refuzuar berjen e testeve me urdher te kryepedimilogut xhahil te Surrelit.

2-Situata kontagioze ne QSUT u krijuar nga ndrikull Hajni Maska qe me vendosjen e mjediseve per trajtimin e rastseve me covid19 ne urgjencen e ketij spitali, gje qe u denua me forcen me te madhe tek qytetari dixhital nga mjeke te asaj qendre ne fb!

3-Lenia pa mjetet mbrojtese te punonjesve dhe te semureve ne pavjonet e ketij spitali ndaj covid 19 per shkak te vjedhjeve te shfrenuara me blerjen e maskave, kostumeve madje edhe te skaduara, mungesen e uijt, sapunit, dizinfektanteve ne pavione siç eshte denoncuar me ze dhe figure nga paciente te shtruar madje edhe me covid19. Keshtu qe mund te thuhet se kemi te bejme me nje bombe virale te paralajmeruar.

Por shnderrimi i QSUT ne nje bombe virale perben ne kercenim madhor dhe nje problem tejet serioz per vendin.

Se pari te infektohen ne dy dite 25 punonjes mjeke dhe infermiere shenon ne proporcion nje rekord boteror ne rithmin e infektimit te bluzave te bardha. Me kete rast ju uroj te gjithe mjekeve dhe infermjereve te infektuar sherim te shpejte dhe te plote.

Se dyti QSUT eshte qendra spitalore ne te cilen shtrohen qindra e qindra te semure te te gjitha moshave per semundje nga me te ndryshmet, te cilat ne teresi perbejne faktor madhor rrisku per mbivendosjen e covid19 dhe prognozen e te infektuarve.

Perhapja e epidemise si dhe fshehja e kesaj perhapje ne QSUT jane me pasoja vertet tejet serioze. Vetem paraliza e punes se ketij institucioni do kushtonte shume e shume jete njerezish.

Duke denuar edhe nje here me force si pergjegjesin me kryesor Edvin Hajdutin per shnderrimin e QSUT ne bombe teper te rrezikshme virale, kerkoj testimin urgjent dhe plote te te gjithe punonjesve dhe te semureve, akt ky i domosdoshem ky per te patur sa me te qarte gjendjen reale te perhapjes se covid19 ne kete qender.

Natyrisht kete nuk mund ta lejoj kryepidemiologu xhahil i Surrelit. Ai ka zgjedhur ne krye te radhes mashtrimin, manipulimin e statistikave, me testet, rezultatet e tyre, rastet e infektuara gje te cilen e deshmon kurba sui generis dhe gazi i botes i ecurise se pandemise.

Por e garantoj se e gjithe pergjegjesia per shnderrimin e QSUT ne bombe biologjike tejet te rrezikshme do bjeri personalsht mbi te. sb