Greqia hap kufijtë për pushimet verore

Nga data 15 qershor, Greqia do të hapë kufijtë për turistët e 29 vendeve që dëshirojnë të bëjnë pushime. Ndër shtetet që janë pjesë e listës përfshihet edhe Shqipëria dhe vendet e tjera të Ballkanit.

Bazuar në njoftimet përkatëse nga Ministria e Turizmit, lista përfshin: Shqipërinë, Australinë, Austrinë, Maqedoninë Veriore, Bullgarinë, Gjermaninë, Danimarkën, Zvicrën, Estoninë, Japoninë, Izraelin, Kinën, Kroacinë, Qipron, Leros Libanin, Lituaninë, Maltën, Malin e Zi, Zelandën e Re, Norvegjinë, Korenë e Jugut, Hungarinë, Rumaninë, Serbinë, Sllovakinë, Slloveninë, Republika e Re, Finlandën.

Të gjithë turistët do të ekzaminohen, ndërsa për të gjithë të tjerët rregullat ekzistuese ende zbatohen. Lista do të zgjerohet duke filluar nga 1 korriku. Në çdo rast, monitorimi dhe vlerësimi epidemiologjik do të jetë i vazhdueshëm.

Lista u formua pas studimit të profilit epidemiologjik të vendeve të origjinës së turistëve dhe pasi morën parasysh njoftimet e djeshme të Agjencisë Evropiane të Sigurisë së Ajrit (EASA), si dhe propozimin përkatës të Komitetit të Sëmundjeve Infektive.