Covid-19 i vërtetë i biznesit është Edvin Kristaq Zografi!

Nga Sali BERISHA

Ai paralizoi per 3 muaj ekonomine dhe sipas Thesarit te shtetit gjer sot ka dhene si ndihme gjithsej vetem 60,6 milion euro apo vetem 0,35% te GDP.

Miq, sot pas 6 mujash del qarte perfundimisht se per Shqiperine dhe 145 vende te tjera me vdekshmeri me te ulet se sa Shqiperia, pandemia e covid19 ishte thjeshte si nje viroze e zakonshme gripale. Megjithe kete Edvin Kristaq Zografi po trajton ekonomine e Shqiperise si nje terrorist i vertet, si armik i eger i saj.

Pasi per te terrorizuar shqiptaret foli per 18000 te vdekur, male me te vdekur dhe mure me kufoma e varreza masive etj, ai vendosi ne vend masa shkaterrimtare per ekonomine, biznesin, te cilat nuk do ti vendoste dot as dhe pushtuesi me i eger i ketij vendi.

Keshtu, ne rast se karantina ne nje mase te caktuar mendoj se ne javet me te para ishte e domosdoshme, vazhdimi i saj pasi u kristalizua qarte trendi i pandemise si i nje gripi te zakonshem ishte i gabuar, i qellimshem dhe shkaterrimtar per ekonomine.

Me qendrim skizofreni sadist Edvin vazhdoi ti mbaj me ligesi dhe qellim kobzi keto masa vetem e vetem qe te shkaterroje ekonomine.

Keshtu ai vazhdon ne menyren me kriminale si asnje vend tjeter perfshire dhe vendet qe kane vdekshmeri 40-80 here me te larte se sa Shqiperia te:

1-mbaje te mbyllur turizmin e brendshem te vendit, duke lene pa rroga me se paku 170 mije punonjes te ketij sektori.

2-te ndaloje qarkullimin e lire te automjeteve ne fundjave duke demtuar ne menyre shkaterrimtare bizneset qe fundjaven e kane periudhen e xhiros me te madhe.

3-Mbane te mbyllur kufijet e vendit duke shkaktuar deme ekonomike kolosale.

4-Mbane per qellime politike kriminale antikombetare kufirn me Kosoven paçka se epidemia e covid19 ka te njejten shembelltyre ne te dy vendet.

Nga te gjitha keto masa absurde kane falimentuar gjer tani mbi 73 mije biznese te vogla dhe vazhdojne te falimentojne cdo dite qindra e qindra te tjera. Si pasoje kane humbur perfundimisht vendin e punes mbi 120 mije te punesuar.

Ai duke kerkuar shtyrjen e afateve te pagesave te kredive bankare pa u subvencionuar bankave humbjen, nga kjo shtyrje kercenoi rende stabilitetin e sistemit bankar te vendit ku gjenden kursimet e 30 vjeteve te fundit te shqiptareve.

Krahas ketij rregjimi paralizues per ekonomine, Edvini jo pa qellim i dha asaj ndihmen shteterore me te ulet dhe me qesharke te globit.

Gjer sot, 3 muaj pas paralizes se imponuar ekonomike, nga Thesari i shteti jane levruar me qellim perballimin e pasojave te covid19 vetem 60,6 milion euro per te gjitha se bashku, ndihmen ekonomike, papunesine, bizneset etj. Pra eshte levruar gjithsej 0,35% e GDP. Kjo jashte çdo dyshimi eshte dhe shifra me e ulet dhe me qesharake e planetit. Kjo shifer eshte 16 here me e ulet se sa shifra prej 5,2% e GDP qe deklaroi Edvini ne media dhe eshte 4 here me e ulet se sa shfra prej 1,3% e GDP, qe sipas FMN Shqiperia do te jepte per ekonomine.

Duke denuar me ashpersine me te madhe kete qendrim armiqesor shkaterrimtar ndaj ekonomise qe ka kushtuar gjer sot mbi 2,3 miliard euro humbje dhe qindra mijra vende pune te shkaterruara, ju bej thirrje mbare qytetareve dhe biznesmeneve, qe duke respektuar distancen sociale dhe mbajtjen e maskes, te kundershtojne me akte te guximshme te mosbindjes civile cdo kufizim tjeter te kerkuar nga Edvin Kristaq Zografi, armik i eger i qenies se tyre! sb