Deklarata shokuese e mjekut francez: Hidroklorikina shëron koronavirusin, është hequr sepse kushton pak

Didier Raul është një mjek francez dhe mikrobiolog. Ai mban titullin e doktorit të shkencave dhe është i specializuar në sëmundjet infektive. Ai gjithashtu ligjëron rreth sëmundjeve infektive në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit të Marsejës. Dy ditë më parë ai ka reaguar në lidhje me pezullimin e mbështetjes së studimit të përdorimit të hidroklorikinës dhe azitromicinës tek të sëmuret me Covid 19.

Në një material të gjatë shpjegues, Dr.Raul tregon se gjatë këtyre dy muajve e gjysmë ka shëruar mijëra të prekur nga Covid në institutin e drejtuar prej tij në Marsejë, ku një pjesë e madhe e pacientvë siç tregon ai janë mjekuar nga hidrokloriksinë. Por, pse po hiqet ky ilaç? Mjeku, i cilësuar shpesh si  kontravers, jep një arsye madhore të lidhur vetëm me çmimin e lirë dhe me paaftesinë e menaxhimit të kësaj pandemia në këto kohë ku jetët tona më shumë se nga njerëzit kontrollohen nga teknologjia e informacionit dhe të dhënat që vijnë prej saj.