2,5 miliardë euro gjoba e skizofrenit sadist të Surrelit për shqiptarët!

Nga Sali BERISHA

Te dashur miq, humbjet mujore te ekonomise shqiptare nga mbyllja per shkak te koronavirusit, sipas specialisteve vendas dhe te huaj jane minimalisht 1,25 miliarde euro. Keshtu, qe gjate ketyre tre muajve ekonomia shqiptare ka humbur afersisht rreth 3,7 miliiard euro.Kjo humbje eshte edhe me e madhe po te shtojme ketu efektet afatgjata nga humbjet e kontratave te prishura.

Une jam i bindur se mbyllja ne muajin mars me njohurit e asjaj kohe per pandemine dhe virusin e saj ishte e domosdoshme.

Por vazhdimi i mbylljes ne muajit prill dhe maj ishte kriminale dhe shkaterrimtare.

Pse kjo?

Kjo sepse qe nga fundi i marsit doli e qarte se ecuria e pandemise ne 90% te vendeve te botes ishte ajo e nje gripi te zakonshem dhe dallonte si nata me diten nga ecuria e saj ne 10 perqind te vendeve te tjera si Italia, Franca, Mbreteria e Bashkuar, SHBA etj.

Ne kete grup prej 90 perqind te vendeve me pandemi sipas statistikes se Matesit Boteror te Coronavirus ne 145 vende doli e qarte se pandemia pati nje vdekshmeri per 1 milione banor me te ulet se sa Shqiperia, pra nje vdekshmeri fare te zakonshme per nje epidemi gripi jo problematike.

Keshtu vdekshmeria ne keto vende ishte 40-80 here me e ulet se sa ne 10 perqind e vendeve te tjera te pandemise.

Por cilat jane shkaqet e kesaj difrence midis dy grupeve prej mesatarisht 60 heresh ne vdekshmerine per 1 milione banor kjo mbetet per tu studiuar nga shkencetaret.

Por per Shqiperine, te vazhdosh mbylljen e ekonomise edhe pas konsolidimit te kesaj diference do te thote te kryesh nje krim te permasave shkaterruese te nje lufte, do te thote te shkaterrosh me qellim dhe me doren tende ekonomine dhe vendin tend.

Kjo mbyllje kriminale e skizoidit sadist eshte akti me shkaterrimtar ekonomik per Shqiperine pas hiperkolektivizimit te Enver Hoxhes.

Kjo mbyllje perben terrorin me te madhe psikologjik, dhunimin me te rende te lirive dhe te drejtave njerezore te shqiptareve qe nga vitet 1944-1954 te diktatures hoxhiste.

Prandaj dhe nje here ju bej thirrje qytetareve shqiptar te hedhin ne kosh te plehrave cdo udhezim dhe perpjekje per ndalim dhe bllokim apo ndryrje te tyre dhe veprimtarive, bizneseve te tyre si kusht per te shpetuar veten dhe vendin nga urrejtja patologjike shkaterrimtare e nje skizofreni sadist, i cili, njelloj siç i gezohet zjarrit manjaku zjarrevenes, i gezohet shkaterrimit te ekonomise dhe pasojave te ketij shkaterrimi mbi shqiptaret i gezohet dhimbjeve dhe vuatjeve qe u shkakton shqiptareve! sb