Tufat me karkaleca “pushtojnë” Arabinë Saudite, kërcënim serioz për jetesën në rajon

Karkalecat pushtojnë rrugët e Lindjes së Mesme. Siç shihet edhe në videon e mëposhtme tufat me karkaleca janë aq të mëdha sa bllokuan trafikun për disa orë. Drejtuesit e automjeteve në Arabinë Saudite u detyruan të ndalonin makinat e tyre, pasi nuk shikonin asgjë. Kjo në fakt po bëhet një dukuri më e zakonshme në Lindjen e Mesme, Azinë e Jugut dhe pjesë të Afrikës Lindore, ku insektet që paraqesin një kërcënim serioz për sigurinë e ushqimit dhe jetesën brenda rajonit. Gjithçka mund të shihet qartë në videon e mëposhtme.