Protesta për Teatrin, pedagogu: Do dalim çdo ditë, nuk do t’i lëmë kurrsesi që të mbulojnë skenën e krimit

Ka nisur ditën e sotme protesta e lajmëruar vetëm pak orë më parë nga Alenca për Teatrin, pas rrethimit të trullit të Teatrit Kombëtar.

Pedagodu Ervin Goci ka propozuar që protesta të bëhet çdo ditë pasi edhe një ditë pushim që bën Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit etiketohet më pas si parti e Metës apo Bashës.

”Duhet të jemi përditë këtu. Një ditë pushim bëjmë dhe ngrihet zallamahia dhe na thonë parti e Metës apo Bashës. E kemi bërë të qartë se duam drejtësi, burg autorëve. Hajnat burg. Nuk lejojmë që vepra kriminale të ftohet, dhe ne të ikim të mërzitur. Aleanca ka marrë një iniciativë që do të zhvillohet nga zhvillimet këtu.

Ne mos i lëmë kurrsesi që të mbulojnë skenën e krimit me këto bizhutë që i quajnë këtu për të pastruar paratë. E kemi denoncuar, unë kam qenë e angazhuar. Nuk duhet parë si ngjarje e izoluar. Se për shkak të kësaj proteste, ka filluar SPAK, u zgjua ambasada amerikane që flinte gjumë top ”, tha Goci.

1 64