Çfarë po ndodh në Vlorë? Dorëhiqet drejtori i 5 i Kadastrës pas 4 muajsh

Nga raportimet e mediave, Bilbil Aliaj është dorëhequr nga drejtimi i Ashk Vlorë, ku para 4 muajsh ishte emërua në detyrë, konkertisht në 4 shkurt 2020.

Deri tani ende nuk bëhen të dituar arsyet e dorëheqjes së tij, por Aliaj është drejtori i pestë brenda një viti që është larguar nga Kadastra e Vlorës.

Aliaj u emërua drejtor i Kadastrës në vend të Taulant Canametit, që qëndronte i komanduar në post prej nëntorit të vitit të kaluar.

Hipoteka e Vlorës u përfshi nga një valë dorëheqjesh dhe detyroi hetime të thelluara nga Policia dhe KLSH për abuzime me pronat.

Në harkun e tre muajve, tre drejtues të Kadastrës kanë dhënë dorëheqjen, ndërsa 6 juristë u pushuan dhe 19 të tjerë u paralajmëruan me vëretje.

Alteo Nazëraj e drejtoi Hipotekën vetëm për 10 ditë, ndërsa drejtimi i Florian Almadhit, Elona Hodajt dhe Taulant Canametit zgjati me pak muaj.

Më 11 shtator policia tha se kishte vënë në hetim 23 punonjës të Hipotekës për shpërdorim detyre, ndërsa më parë qe raportuar se Kontrolli i Lartë i Shtetit kishte nisur auditimin e punës së 4 viteve të fundit në Hipotekë.