Pashë Teatrin e Operas të restauruar, korridoret lyer si bordellot! U hodhën miliona për…

Nga Sulejman MATO

Pashe Teatrin e Operes, i restauruar sipas kaplloqes te nje arkitekti surealist.
Lyer korridoret me ngjyre te kuqe, te perflakur.

Siç i lyejne bordellot.

Muret e sallave me nje ngjyre te gjelber te ndritshme, o Zot kush ka qene ai?!

Sallat ku dikur punohej, diskutohej, behej art,

m’u duken si interrjere te nje arti surrealist.

Po keshtu dhe kati nentoke ku punonin hidraulike e karpentjere.

U hodhen miljona per te ndertuar nje nuse me tela.

Ne qe kemi punuar aty e kemi pasur mendjen te puna dhe thjeshtesia dekorative. Ambjentet e akullta surealuste a me thua, kujt do t`i sherbejne?

Sa funksionale jane ato lloj stolash te rralluar?

Me e çuditshmja e inaguron Rama dy dite me pas shembjes se Teatrit Kombetar dhe nuk çuditet nga kjo çudi surealiste.

Shpresoj te kene rregulluar se paku akustiken e cila ishte keq…