Ballina Notizie Revolta e shkrimtares: Natën si hienat, motiv i pamjaftueshëm për të zgjuar...

Revolta e shkrimtares: Natën si hienat, motiv i pamjaftueshëm për të zgjuar ‘delet’ nga gjumi!

Miranda HAXHIA

Pse çuditeni qe e shembën godinën e Teatrit?
Ata erdhën në pushtet per te zhvatur; per te shkaterruar; per te vjedhur e per te mashtruar.
Kjo është pika e dobët e sistemit të tyre. Luftojnë kundër ndershmerise dhe moralitetit, luftojne ne emer te lakmise, kunder njerëzve të ndershëm.

Kështu e shohin ata botën, por po mësojnë, po mësojnë, per sa kohë e keqja është e sigurt dhe paaftësia është praktike!…

Filloni të kuptoni natyrën e së keqes që keni dyshuar, por që ju eshtë dukur një përbindësh i vërtetë për t’i besuar.

Nuk i keni pare ende krimbat e qeverise që janë dhjamur si parazitë mbi trupin e Shqiperise, duke i thithur gjakun pa asnjë të drejtë.

Nuk i keni lexuar dekretet e qeverisë të miratuara për të shkatërruar, sidomos shkaterruar vlerat e per te ngritur koken e dështakëve të fëlliqur.

Nuk e dalloni lakminë për të grabitur pasurinë e tjetrit dhe vjedhur çdo prone publike.
Vështroni dhe kuptoni se sa më shumë te punoni, aq më tepër shtrëngohet laku në fytin tuaj.
Shembja e Teatrit Kombetar ndodhi ne formen me te peshtire dhe me te neveritshme qe mund te imagjinohet.

Naten, si hienat.
Sigurisht qe Teatri do prishej. Eshte motiv i pamjaftueshem per te zgjuar ‘delet’ nga gjumi. Dhe ujku vazhdon e do vazhdoje të bëjë kerdine.

Exit mobile version