Hiqen portretet në mënyrë misterioze! Ka vdèkur përfundimisht Kim Jong Un?

Heqja e dy portreteve dhe një statuje nga sheshi i Kim II-Sung në Pyongyang ka shtuar spekulimet se Kim Jong Un ka ndërruar jetè. Heqja e portretet masive të Kim Il-sung, gjyshi i liderit koreano verior dhe Kim Jong-il, babai u raportuan dje nga faqja e internetit e NK News me bazë në Seul.

Gazetari Roy Calley tha se ishte hequr edhe një statujë e Kim Jong-il. I kontaktuar nga media britanike “Express”, Calley tha: “Hera e fundit kur ndodhi një gjë e tillë ishte kur vendi po rinovohej pas vdèkjes së udhëheqësit të dashur. Fakti që portretet janë hequr është tepër interesant. Kim Jong-un nuk mund të ketë asnjë statujë apo portret, vetëm nëse shpallet i vdèkur. Unë po mendojë nëse ata po planifikojnë që të shtojnë një statujë apo portret të tretë, por kush e di?”

Zonat e portreteve që ndodhet në kryeqytetin e vendin nuk është rinovuar që prej vitit 2012, kur ndërroi jetë babai i Kim. NK News deklaroi se pamjet u realizuan të hënën dhe tregonin se ana perëndimore e sheshit ishte e mbyllur. Shëndeti i Kim Jong Un është tema më e diskutuar e kohëve të fundit dhe është ende e paqartë nëse është gjallë apo jo pasi pothuajse çdo ditë raportohen detaje të ndryshme për të.