Deklarata e fortë e aktorit të njohur: Janë bërë pazaret për Teatrin, kryeministri ka marrë paratë…

Aktori i njohur Mehdi Malkaj një një intervistë për Fax News, duke folur në lidhje me vendimin e Bashkisë për shembjen e Teatrit Kombëtar, tha se ky është një vendim i marrë nga kryeministri Edi Rama që në vitin ’98.

Malkaj tha se, pazari për ta prishur është bërë që në ’98 dhe tashmë kryeministri Edi Rama kërkon që ta shëmbë.

“Unë mendoj se bashkia dhe qeveria nuk kanë qenë të çvendosur dhe u vendosën tani. Kjo është një beteje që vazhdon që nga 98. Unë jam në pjesën që e mbroj Teatrin. E mbroj se e dua e mbroj vertëtë. Ka kontribuar shumë Teatri në formimin tim. Ajo që më bën pështypje është se thonë se ajo është një gjë që e kanë ndërtuar fashistët.

Njerzit harrojnë se edhe bashkinë e kanë ndërtuar këto fashistët edhe bashkisë, edhe bankën, edhe biblotekën etj. Të gjitha këto gjëra i kanë ndërtuar këta. Po këta kanë dnërtuar edhe këtë. Po nuk thonë për atë shtëpinë me gjethe, por e kanë kthyer në muze, ku aty dëgjohen ende ulerimat njerzve që kanë v.dekur.

E dua Teatrin, e dua artin, më vjen keq që ka një listë këtej, një listë andje, e reepektoj vendimin e kolegëve të mi. Ato kanë argumetet e tyre unë kamë të mitë. Mendoj me zemër dhe flas me zemër. Mua nuk më intereson vendimi i të tjerëve, ashtu mendojnë unë kështu.
Nuk mund të ulesh për diskutim. Këto e kanë vebndosur që në ’98. Kryeministri i vendit i ka marrë paratë që në ’98, janë bërë pazaret në atë kohe. Kryeminstri në Shqipëri deri tani ka qenë thjeshtë një diktator historikisht.

Unë nuk hyj tek heronjtë që të hidhem mbi fadromë. Do të ndjej dhimbje të madhe, është një dhimbje që do të më shoqërojë shumë. Mendoj se nuk do të arrijmë deri në këtë gradë. Mendoj se populli i Tiranës duhet ta mbrojnëkëtë shenjtëri”, tha Malkaj.