Skandali në Bankë, Drejtori i filialit i vjedh klientit 30 mijë USD nga llogaria bankare

Në vend që të menaxhonte punën për t’iu ardhur në ndihmë klientëve të bankës, drejtuesi i një filiali të Alpha Bank në Tiranë i vodhi miliona klientit te tij.

35-vjeçari Florant Nako duke shfrytëzuar pozicionin e drejtorit dhe aksesin që kishte në llogaritë rrjedhëse i ka vjedhur një klienti 30 mijë dollarë. Vjedhja ka ndodhur nëpërmjet një transaksioni që Nako e ka kryer me e-mail, duke përdorur të dhënat e klientit. Ka qenë vetë Alpha Bank qe ka konstatuar diçka të parregullt në llogarinë e klientit dhe e ka denoncuar shkeljen ne Policinë e Tiranës. Pas një hetimi disa mujor dhe gjurmimit të llogarive ku ishin derdhur paratë, u zbulua se autor i vjedhjes ishte vetë drejtori i filialit te bankes.

Ai u arrestua pasditen e së martës në Tiranë nga Seksioni për Krimin Ekonomik dhe Financiar, në bashkëpunim me Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë. Mbi të rëndon akuza e “Vjedhjes se kryer duke shpërdoruar detyrën”.