Ballina Bota & Rajoni Preken me Covid-19, vetizolohen 23 punonjës të spitalit infektiv!

Preken me Covid-19, vetizolohen 23 punonjës të spitalit infektiv!

Ne spitalin infektiv të Kosovës “ QKUK” jane izoluar  2 reparte të spitalit me rreth 23 punonjës  sepse dyshohet të jenë prekur me coronavirus.

Lajmi publikohet nga Ministria e Shëndetsisë në Kosovë:

“Një paciente e shtruar në Mjekimin Intensiv të QKUK-së ka rezultuar ditën e diele pozitiv në SARS-COV-2. Me qëllim të parandalimit të përhapjes së infeksionit, ndërrimi i ditës së diele i Klinikës së Anesteziologjisë dhe ndërrimi i ditës së shtune, i kësaj klinike: 5 mjekë, 14 infermierë, 2 higjienistë dhe 2 bartës, janë futur në vetizolim, sipas rekomandimeve të IKSHPK-së.

Të njëjtëve, do t’u bëhen testet gjatë javës për SARS-COV-2, derisa pacientja, të dielën është shtruar për Mjekim në Klinikën Infektive. Shërbimi mjekësor në Klinikën e Mjekimit Intensiv, vazhdon , pasi që menaxhmenti aty ka riorganizuar ekipet e tjera me qëllim që shërbimi të mos mbetet pa personelin e nevojshëm për ofrim të shërbimeve mjekësore për pacientët”, thuhet në njoftimin e tyre.

Exit mobile version