Policia Bashkiake tek Teatri, provokim për përplasje

Policia Bashkiake ka mësyrë këtë pasdite me forca të shumta në Teatrin Kombëtar, ku janë pritur aty nga aktivistët për Mbrojtjen e Teatrit.

Pas një debate verbal me këta aktivistë të cilët u kanë kërkuar arsyen e mbërrritjen në këtë insttucion, efektivët bashkiakë pa dhënë shumë sqarime, kanë vendosur në derën e institucionit një letër, ku bëhet me dije se tani e tutje ky institucion I kalon në varësi Bashkisë së Tiranës dhe nuk është më pronë e Ministrisë së Kulturës, bazuar në vendimin e fundit të qeverisë.

‘Në bazë të vendimit nr 15 3037 /1 të datës 12,.5 2020 për marrien në dorëzim të pasurisë 1/ 241 ZK 5380, Teatri Kombëtar

Inspektori Elton Dermishi, prezent edhe inspektori Kujtim Llapaj.’-shkruhet në shkresën e vendosur në derën e TK-së.