Johnson rikthen britanikët në punë

Të gjithë njerëzit në Mbretërinë e Bashkuar që nuk mund të punojnë nga shtëpia të kthehen në punë, bëri thirrje kryeministri anglez Boris Johnson, ndërkohë parashtroi vizionin e tij për rifillimin gradualisht të ekonomisë.

Qëndrimi i mëparshëm i qeverisë ishte se njerëzit duhet të shkojnë vetëm në punë “nëse duhet”, tha Johnson.

“Tani duhet të theksojmë se kushdo që nuk mund të punojë nga shtëpia, për shembull ata në ndërtim ose prodhim, duhet të inkurajohet në mënyrë aktive të shkojnë në punë.”

Gjithashtu nga e mërkura, njerëzit në Mbretërinë e Bashkuar do të jenë në gjendje të bëjnë banjo dielli në parqet e tyre lokale, të ushtrojnë sporte sa të duan dhe të shkojnë në destinacione të tjera, tha ai.

Në një deklaratë të dielën në mbrëmje, Johnson zbuloi një hartë rrugore për të rifilluar aktivitetin në vend pas më shumë se gjashtë javësh në izolim.

Ai e karakterizoi planin e tij si një ekuilibër të kujdesshëm midis mbajtjes nënkontroll të rasteve të reja ndërsa lehtësonte barrën ekonomike që pandemia ka shkaktuar miliona në Britani të Madhe.

Johnson njoftoi disa masa të tjera të reja:

-Njerëzit që kthehen në punë duhet të shmangin transportin publik kur është e mundur.

– Mbretëria e Bashkuar “së shpejti” do të prezantojë një periudhë karantine për njerëzit që vijnë në vend përmes fluturimeve.

-Një sistem i ri alarmi me pesë nivele, si ai që përdor Mbretëria e Bashkuar për kërcënime terroriste, do të përdoret nga një qendër biosigurie.

-Këshillat dhe slogani “Qëndroni në shtëpi” për të shpëtuar jetë tani është “Qëndroni vigjilent”.

-Shkollat ​​fillore mund të hapen nga 1 qershori, por ky është skenari më i mirë.

-Më shumë dyqane dhe sektorë të shërbimit mund të rihapen në korrik, në varësi të rrethanave.