33 dosjet e korrupsionit, drogës dhe krimit të djegura dhe zhdukura brenda 5 viteve në zyrat e qeverisë

Sali BERISHA

Ndrikull Hajni Flaka dogji me urdher te Edvin Hajdutit dokumentat e vjedhjeve sekrete!

Por ajo zbatoi nje praktike standarte qe ndiqet prej 6 vitesh ne narkoshtetin e Edvin Mafise per zhdukjen e gjurmeve te krimit te larte shteteror!

Te dashur miq, prej mbi 6 javesh Ndrikull Hajni Flaka akuzohej nga opozita dhe mediat investigative per vjedhje me kontrata sekrete te miliona e milona dollareve. Keshtu ajo, ne baze te dokumentave u akuzua per blerje me çmime 3-5 here me te larta se sa çmimet e shitjes me pakice apo çmimet e çdoganimit aparate respirator, maska dhe pajisje mjekesore, teste per covid 19 etj etj

Sigurisht ajo te gjitha fitimet e ketij korrupsioni ne kohe fatkeqsie natyrore i ndau me Edvin Hajdutin, i cili urdheroi ate pas shperthimit njeri pas tjetrit te ketyre skandaleve, asgjesimin e dosjeve me djegie te tyre ne zyren e prokurimeve dhe zevendesimin e tyre me dokumenta te reja fallsifikuara ne protokollin e saj!

Pas ketij operacioni, narkoprokuroria qe priste perfundimin me sukses te tij u urdherua nga krye kreu i saj te certifikoje si origjinale dokumentat e fallsifikuara me hetimin qe duhet te nise. Ndrikull Hajni Flaka per te gjitha keto meriton vete pergezime. Ajo kreu me sukses te plote zhdukjen e gjurmeve te vjdhjeve te perbashketa me bosin e saj.

Miq, po ju rikujtoj ketu se asgjesimi dhe fallsifikimi i dokumentave te akteve te mirefillta kriminale eshte bere tani nje praktike normale e zakoshme e narkoshtetin shqiptar per zhdukjen e gjurmeve te krimit te larte shteteror.

Kjo praktike u inaugurua me sukses te plote nga Sajmir Shullazi ne nentor te vitit 2015 kur me urdher te Edvin Droges dogji dokumentat e Xibrakes ne laboratorin e kriminalistikes te Ministrise se tij, u vazhduan me vjedhjet e 28 dosjeve supersekrete ne kasaforten supersekrete te Ministrise se Brendshne po me urdher te Edvin Droges ne prill te vitit 2017 nga dyshja Xhafa Çako.

Kjo praktike u zbatua me sukse te plote me 8 dhe 25 maj te vitit 2018 duke vjedhur perkatesisht posten e derguar nga Tirana dhe kompjuterin e dosjeve te narkoprokurorise nga Gjushi – Prela. Te gjitha keto akte jo qe nuk pati ndonje pergjegjesi por si rregull organizatoret dhe ekzekutoret e tyre u shperblyen me ngritje ne pergjegjesi nga kryekreu i narkoshtetit, Edvin Kristaq Hajduti.